Otvorenje prve samostalne izložbe Vesne Mačković u Gradskoj galeriji Striegl

mradenovic

U Gradskoj galeriji Striegl u petak se otvara prva samostalna izložba Vesne Mačković, suvremene hrvatske multimedijalne umjetnice čije je ishodište upravo njen rodni grad Sisak.
Izložba pod nazivom ‘’Kraj dnevnog programa na TV kanalu matrice’’ predstavit će seriju digitalnih slika otisnutih na platna velikih formata te animirani video rad kojeg prati i zvučna instalacija u galerijskom prostoru. Sastavni segment izložbenog koncepta bit će prostor kojeg je sama autorica nazvala ‘’Hang out with Vesna’’ u sklopu kojeg posjetitelji prilikom otvorenja izložbe mogu razgovarati s autoricom te ponijeti sa sobom neke od suvenira čije autorstvo potpisuje upravo Vesna Mačković. Izložbu prati opsežan katalog s reproduciranim radovima i tekstovima stručnih suradnika.
“Kraj dnevnog programa na TV kanalu matrice“ je nastala u suradnji ARKTIK – Instituta za budućnost i dio je inicijative ‘’Umjetnost dostupna svima’’, a kustos izložbe je Jurica Škofač.
Svoj dolazak na otvorenje izložbe potrebno je potvrditi na mail: [email protected] ili na 044 522 255.
Umjetnica će također biti dostupna za individualno vođenje kroz izložbu tijekom subote, 17. listopada 2020., uz najavu željenog termina na [email protected] u radnom vremenu Gradske galerije Striegl: 12 – 20 sati.
Sva događanja u Gradskoj galeriji Striegl održavaju se u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

najčitanije