Otvorenje izložbe „Malonogometni klub "Borac 73" 1973. - 2018.“

imp

261020211635238425.jpeg

Gradski muzej Sisak u četvrtak, 13.prosinca, otvara izložbu Malonogometni klub “Borac 73” 1973. – 2018.
Izložba je dio ciklusa izložbi posvećenih povijesti sisačkog sporta. Do sada su obrađene povijesti hokeja, biciklizma, košarke, Nogometnog kluba „Segesta“, te je Noć muzeja 2018. bila u potpunosti posvećena povijesti sisačkog sporta. Povijest sporta je danas u svijetu izuzetno popularna znanstvena disciplina te se povezuje s nizom segmenata poput ideoloških, identitetskih, gospodarskih, itd. Grad Sisak ima iznimnu sportsku tradiciju koja je dio njegova urbaniteta, a to najbolje pokazuje titula Europskog grada sporta za 2019. godinu koja povezuje tradiciju i današnje kapacitete.
Ova izložba posvećena je povijesti Malonogometnog kluba „Borac 73“ koji je tijekom 1970-ih i 1980-ih godina tri puta osvajao turnir „Kutija šibica“ u Zagrebu, te niz drugih hrvatskih turnira i zbog toga dobio legendarni status kod ljubitelja nogometa. Klub su pokrenuli nogometni entuzijasti iz Novog Sela kraj Siska, a u njemu su igrali i nogometaši iz nogometnih klubova „Segesta“ i „Metalac“ iz Siska, te „Mladost“ iz Petrinje. Klub je nezaobilazan dio gradske povijesti sporta i isto tako dio hrvatske povijesti sporta. Brojni poklonici ovoga kluba još se uvijek sjećaju njegovih uspjeha, a izložba u Gradskom muzeju Sisak predstavlja presjek njegova djelovanja od osnutka do današnjeg vremena.
Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak, 13. prosinca, u 19 sati u Gradskom muzeju Siska, Ulica kralja Tomislava 10, Sisak.

najčitanije