Otvorenje izložbe Ivane Tkalčić u Gradskoj galeriji Striegl

imp

261020211635240021.jpeg

„Obiteljska mitologija“ naziv je izložbe Ivane Tkalčić čije je otvorenje zakazano za utorak, 30.listopada, u 19 sati u Gradskoj galeriji Striegl.
Ivana Tkalčić pripada mlađoj generaciji suvremenih umjetnica koja svojim dosadašnjim radom i projektima kao i aktivnim sudjelovanjem na brojnim europskim rezidencijalnim programima zauzima posebno mjesto unutar suvremene umjetničke scene.
Izložbom u Gradskoj galeriji Striegl predstavlja se radovima koji su nastali u sklopu njenog ciklusa Obiteljska mitologija: ”Sjećanja” i ”Hvala na povjerenju” čija neka od važnih ishodišnih polja interesa kontinuiraju i u novijim video radovima pod nazivom ”Twilight zone, snapchat, camera, text to speech”, ”_new world” i ”Paradise Now_”. Ivana Tkalčić u svom radu obuhvaća različite načine izražavanja što je u sklopu ove izložbe najevidentnije kroz kompleksnost artikulacije pojedinih medija koje koristi – arhivski i dokumentacijski materijali, kolaži, objekti, video radovi. Ono što je Ivanino tematsko i sadržajno polje interesa u kontekstu izložbe je istraživanje ”utjecaja obitelji i genetičke obiteljske podloge na pojedinca te na formiranje prve percepcije o svijetu kroz obiteljska sjećanja, dok je drugi važan segment utjecaj novih tehnologija i društvenih mreža na percepciju pojedinca”.

ivana tkalčić 2 ivana tkalčić 1
U sklopu izložbe, u subotu, 3.studenog, s početkom u 11 sati, mag. ing. arh. Tajana Tkalčić održat će radionicu ”Mape obiteljskih odnosa” koja je namijenjena za sve zainteresirane od 16 godina starosti.
Cilj radionice je upoznavanje s arhetipima i simbolikom povezanom uz obiteljske odnose. Sudionici će osvijestiti arhetipe koji izranjaju iz njihove obiteljske prošlosti, a koji prožimaju i povijest društva u cjelini. Kroz praktičnu vježbu i prezentaciju biti će analizirani arhetipi te njihov utjecaj na podsvjesne obrasce ponašanja sudionika, a koji vode određenim odlukama te kroz njih kroje njihovu budućnost. Praktična vježba pomoći će sudionicima da nauče primijeniti to znanje u praksi. Radionica će završiti diskusijom.
Maksimalni broj sudionika radionice je 10 osoba i radionica je za sve sudionike besplatna, tako da molimo da se za sudjelovanje svi zainteresirani jave na mail: alma@galerija-striegl.hr ili na broj mobitela: 099 2184376.

najčitanije