Online program „Soba za gledanje“ u Gradskoj galeriji Striegl

mradenovic

251020211635200783.jpeg

Obzirom da su prostorije Gradske galerije Striegl nastradale u potresu, kulturni sadržaj preselio je u online sferu. U Galeriji su ovoga tjedna krenuli s novim online programskim formatom pod nazivom ”The Viewing Room”, odnosno ”Soba za gledanje”.
U sklopu ovog programskog koncepta jednom će se mjestu prikazati izbor suvremenih hrvatskih umjetnika i autora koji djeluju u polju videa/filma i animacije, a po kustoskoj selekciji Marka Tadića.
„Htjeli smo insinuirati jednu virtualnu sobu za gledanje gdje će nam Marko Tadić, umjetnik koji i radi na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu izabrati i po svom izboru napraviti selekciju umjetnika i njihovih radova koji se bave videom, filmom i animacijom. Svaki tjedan ćemo predstavljati novog umjetnika. Sada predstavljamo Anu Hušman sa njezina tri rada, a idući tjedan predstavljamo Vladislava Kneževića. Na taj način napravit ćemo jednu retrospektivu suvremenog hrvatskog film, videa i animacije što nam se učinilo prijemčljivo za ovaj online digitalni format“, pojašnjava ravnateljica Gradske galerije Striegl Alma Trauber. Trenutno su dakle dostupni radovi umjetnice Ane Hušman. Riječ je o umjetnici koja radi kao izvanredna profesorica na odsjeku za animirani film i nove medije, Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i suosnivačica udruge RESTART, gdje već dugi niz godina vodi program filmske edukacije za velike i male.
Za svoje posljednjie radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada. Njezini radovi prikazani su na izložbama i festivalima diljem svijeta; 9th Gwangju Biennale, 53 Oktobarski Salon, Beograd, Medienturm Gallery, Graz; On the Eastern Front, Ludwig Museum of Contemporary Arts, Budapest; “lucy” bodig & ART ON STAGE, URA, Istanbul, Stuttgarter Filmwinter; International Film Festival Rotterdam, 25 fps, Zagreb; DOK, Leipzig.
Radovi Ane Hušman sada su dostupni i online na Facebooku i webu Gradske galerije Striegl.

najčitanije