MORE SVIRKA?! U subotu u Skwhatu još jedan koncertni program

More Svirka 4

U Skwhatu će se 25. lipnja održati posljednji koncertni program u sklopu ciklusa MORE SVIRKA?! Posljednjih pet mjeseci u Skwhatu su se održala već tri programa u suradnji s partnerima – Geenger Records i Distune Promotion. Cilj organizatora je,nakon stanke zbog potresa i pandemije u klub dovesti izvođače nezavisne glazbene scene iz cijele Hrvatske!

U posljednjem krugu svirki, u Skwhat 25. lipnja dolaze Killed a Fox, Neon Iglu i Panda Rhei!  Cijena ulaznice je 30 kuna!

 

NEON IGLU (VŽ)

NEON IGLU je skupina varaždinskih glazbenih entuzijasta koja u jesen 2019. započinje s radom na stvaranju i izvođenju glazbe, koju unatoč tome što je izvodi klasična rock postava nije zahvalno trpati u ladice. Za glazbeni izričaj NEON IGLU svojstvena je progresija u kojoj se izmjenom opuštenih i tenzijom nabijenih dijelova skladbi stvara stanje ekstatičnosti ili transa. Stilom priziva ali se ne ograničava na utjecaje postrocka, noisea, krautrocka, postpunka, psihodelije, jazza, indiepopa… Glazba dopušta da si svatko izabere vlastitu vizualizaciju. Lirika NEON IGLU je na materinjem jeziku, jezgrovita, s utjecajima simbolizma i temama u rasponu od osobnih transcedentnih ili traumatičnih iskustava, opsjednutosti, privida, paradoksa ali i borbe za prostor osobne slobode i ispunjenosti.

NEON IGLU su:

Luka Kekez – bubnjevi

Siniša Kolarić – bas, vokal

Igor Maleš – gitara

Siniša Sović – gitara

 

 

PANDA RHEI (ZG)

Iza imena Panda Rhei krije se zagrebački glazbenik Ivan Kolar. Ono što je prvotno zamišljen kao intiman kantautorski projekt, u kratkom je roku pretvoren u žanrovski raznovrstan i dinamičan glazbeni pothvat zahvaljujući suradnji s producentom Lukom Dabrom. U ožujku ove godine predstavio se s odličnim albumom “Save Your Souls You Fucking Monsters”, na kojem donosi 10 nervoznih i melankoličnih, erotičnih i humorističnih, iskrenih i zavaravajućih pjesama. U klubu SKWHAT će se predstaviti s bendom čiju postavu čine Luka Dabro (gitara), Melita Sabljo (bubnjevi), Juraj Rebernjak (klavijature, sampling) i Danijel Sikora (bass gitara).

 

 

KILLED A FOX (ZG)

Killed a Fox žestoka grupa koja nema ništa protiv lisica ili drugih životinja. Aktivni su od 2006. godine i smatraju se jednim od najtežih i najboljih bendova iz Hrvatske i regije. Svaka pjesma je drugačija i njihov poseban glazbeni izričaj je mješavina raznih rock žanrova. Zvuk je uvelike definiran grunge pjevanjem Kristiana Štrbca (Chris Ian) gdje prekrasna melodija postaje tipičan vrisak. Iza harmonije i ritma su Leonard Klaić, John Mioč i Kresimir Kokić. Killed a Fox zasigurno će privući pažnju ljubitelja žestokog zvuka.

 

Program “More svirka?!” sufinanciran je putem natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

najčitanije