Kukuruzović i Predin održali koncert na Tvrđavi sv. Mihovila

imp

261020211635230925.jpeg

Srednjovjekovna Tvrđava sv. Mihovila, tvrđava kulture, nezaobilazna je postaja svakog posjeta Šibeniku, tim više što je gostovati u tom prostoru postalo znakom prestiža na ovim prostorima.
Zadnjeg dana kolovoza u Tvrđavi svetog Mihovila gostovali su izvrsni Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django group koji su šibenskoj publici izveli Arsenove pjesme u novim gypsy swing aranžmanima. Pjesme su nastale u suradnji s producentom Brunom Urlićem i dio su nedavno objavljenog albuma “Zoran pjeva Arsena”.

kukuruzović 4 kukuruzović 3
Nastavak je to priče vezane uz Arsena i Tvrđavu sv. Mihovila. Šibenska publika pamti emotivan koncert kojim je obitelj Dedić na istom mjestu prije tri godine obilježila datum Arsenova rođendana. Ove godine je koncert Zorana Predina i Damira Kukuruzovića bio jedinstvena glazbena posveta liku i djelu jednom od najvećih hrvatskih kantautora.
Divna posveta Arsenu u njegovu rodnom gradu snažnim je emocijama ispunila prepuno gledalište koje je pratilo Predina zajedno s njim pjevajući pjesme koje su se nizale u dvosatnom koncertu. Virtuoznosti glazbenika s kojima surađuje, Kukuruzovića i članova njegova Django groupa, Brune Urlića, Željka Bilbije i Miroslava Čehaića, Predin je u nekoliko navrata posvjedočio slušajući ih iz prvih redova.

kukuruzović 2 kukuruzović 1
Dodajmo da je ovog ljeta Tvrđava svetog Mihovila ugostila mnoge glazbenike pa su tako tamo nastupili Michael Kiwanuka, Anna Oxa, The Stranglersi, Jacob Collier, Božo Vrećo, Petar Grašo, Đorđe Balašević i mnogi drugi.

najčitanije