Kraj kolovoza donosi 7. međunarodni blues kamp u Lonjskom polju

mradenovic

251020211635197783.jpeg

Pop rock škola i ove godine organizira međunarodni blues kamp u Lonjskom polju. Kamp je jedinstven, ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi s obzirom na činjenicu da se održava u srcu Parka prirode.
Edukativne radionice na kampu ove će godine voditi prof. Saša Begović Matošković, prof. Boris Hrepić Hrepa, Vedran Žanko, Miro Dimić, Adonis Dokuzović, Toni Janković, Vedran Božić, Zlatan Ćehić Ćeha, Dejan Nikolić, Ak. kipari Ivan Ivoš Ići i Vitold Košir. Polaznici kampa imat će priliku savladati glazbeno pismo, upoznati se i nadgraditi znanja na instrumentu. Osim glazbenih radionica, polaznici će moći sudjelovati i u kreativnoj kiparsko-likovnoj radionici. U planu je izrada medalja od gline na temu Posavina, pa će ujedno to biti i trajni suvenir na dane provedene u kampu.
„Osim predivnog ambijenta, posebnost i vrhunsku kvalitetu Blues kampu daju eminentni mentori, poznati muzičari, predavači najprestižnijih glazbenih obrazovnih ustanova ove vrste glazbe iz Hrvatske i svijeta. Poseban šarm čine zajednički nastupi mentora i učenika, koji stvaraju čaroban osjećaj, sljubljen sa vrhunskim bluesom i jedinstvenim posavskim noćima. Definitivno uz blues pomičemo granice i barijere , stvaramo dodanu vrijednost , a ritam, harmoniju, melodiju spajamo sa tijelom i dušom. Ovakvim pristupom stvorili smo jednu novu turističku ponudu. Spojili smo ekološki, seoski i gospodarstveni turizam sa bluesom. Nastojeći održati umjetničku i stručnu kvalitetu Kampa, svake godine uvodimo novosti i proširujemo našu aktivnost vezanu za glazbu i umjetnost“, ističu organizatori te dodaju: „U slučaju da mjere izazvane pandemijom korone budu na snazi za vrijeme održavanja kampa obvezno ćemo se pridržavati uputa epidemiologa (mjerenje temperature, dezinfekcija, covid putovnice i sl.) Velika olakšica što se radionice i koncerti održavaju na otvorenom prostoru pa smo u startu smanjili i umanjili mogućnost zaraze“.
U predivnom ambijentu Tradicija Čigoč za vrijeme trajanja kampa od 24. 08. – 29. 08. 2021. održavat će se večernji koncerti pod nazivom “SAVA-STRUG-DELTA-BLUES” koji su kao i sve dnevne radionice besplatni i otvoreni za javnost.

Utorak, 24.8. u 20 h – Norman Beaker trio – UK&Suunysiders
Srijeda, 25.8. u 20 h – Kelly’s Lot – USA & Tomislav Goluban Trio Quatro
Četvrtak, 26.8. u 20 h – 4Towners band & Čigoč All Stars Band, Kids Blues Band
Petak, 27.8. u 20 h – Telefon Blues Band & Loou Profa, Kid Blues Band
Subota 28.8. u 20 h – Cry Babies & Plagijators, Kid Blues Band

Polaznicima i posjetiteljima kampa na raspolaganju je pansion sa domaćim delicijama , po potrebi veganski odnosno vegetarijanski. Spavanje, u posavskim „korabljama“ (drvene kuće) uređene u Etno stilu u kategoriji 3 zvjezdice, kao i razni rekreativni i edukativni sadržaji: likovne radionice, promocija filmova, spotova i knjiga, obilazak Parka prirode sa brodom, pecanje, plivanje, vožnja biciklom, jahanje.
Sve edukativne radionice, razni programi i prateći sadržaji, vježbaonice i potrebni instrumenti biti će na raspolaganju polaznicima 24 sata dnevno te besplatno. Nastava se po potrebi može održavati na engleskom i njemačkom jeziku.

najčitanije