Književni susret s Melitom Rundek

imp

261020211635250134.jpeg

Usklopu Mjeseca hrvatske knjige Siščanima će se u četvtak, 16.studenog, u Dječjem odjelu sisačke knjižnice predstaviti Melita Rundek.
„Napisala je petnaest naslova, od kojih je čak dvanaest za djecu i mlade. Za rukopis romana Psima ulaz zabranjen dobila je 1. nagradu „Ivana Brlić-Mažuranić“ za 1999. godinu i uvršten je u lektiru za 6. razred osnovne škole. Drugi roman Mirko i 7 prigovora, koji govori o psihičkom zlostavljanju, upotrijebljen je kao predložak za neke od radionica UNICEF-ove kampanje „Stop zlostavljanju među djecom“ koje su izvedene u nekoliko stotina škola diljem Hrvatske te stavljen na top listu najkvalitetnijih knjiga te godine.
Još neki od slikovnica, romana i pripovijedaka: Oči koje svijetle u mraku, Zora, Tatina medalja, Priča o Vilmi Špigl, Djevojka koja je zaspala u tanjuru, Silvester; Kupit će ti tata koturaljke, Pet i pol minuta, Haj, ja sam online, Izgubljena u ormaru. Objavila je i roman za odrasle čitatelje Kasni vlak za Kopenhagen, koji se koristi i u biblioterapiji. Izdane su i dvije zbirke njenih pjesama: Hajde, pogledaj me! Ako me ne pogledaš, ja ću sasvim izblijedjeti i nestati i Utopljena u kapljici vode.“ – rekla nam je najavljujući gostovanje Iva Pavušek Rakarić iz sisačke knjižnice.
Melita Rundek rođena je 1961. godine u Zagrebu. Nakon osnovne škole te nastavka školovanja u Centru za kulturu i umjetnost završila je studije komparativne književnosti i fonetike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pisala je za razne časopise (Plima, Draga, Modra lasta, Prvi izbor) te za emisiju Priče za laku noć na Hrvatskom radiju. Kao glavni urednik tvorničkog lista pisala je, između ostalog, recenzije, osvrte na kulturne događaje i priče iz života radne sredine za više glasila te djelovala kao kulturni animator. Radi kao knjižničar-informator u Knjižnicama grada Zagreba.
Književni susret s Melitom Rundek u Dječjem odjelu knjižnice počinje u 10 sati, nakon toga od 11.30 će se Melita mlađim članovima predstaviti i u Odjelu Caprag.

najčitanije