Kampanja „Čitaj mi!“ u Dječjem odjelu sisačke knjižnice

imp

261020211635237203.jpeg

„Čitaj mi“ naziv je kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuta je u travnju 2013, a u tu priču uključila se i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak.
Međunarodni dan dječje knjige slavi se kao njen rođendan. Tijekom kampanje „Čitaj mi!“ informacije o dobrobitima čitanja djeci od rođenja roditelji mogu dobiti u svakoj knjižnici te u domovima zdravlja i rodilištima u kojima su postavljeni informativni plakati i letci, a u nekim pedijatrijskim čekaonicama i dječjim odjelima i male libroteke sa slikovnicama.

svjetski-dan-čitanja

Program kampanje u Dječjem odjelu tijekom veljače:

1. 2. 2019. /10:30/ i /18:00/ Svjetski dan čitanja naglas: „Šarena fotelja priča i veselja“
Šarena fotelja Dječjeg odjela na Svjetski dan čitanja naglas postat će mjesto gdje će knjižničari, roditelji i djeca imati priliku čitati omiljene dječje priče i pjevati uglazbljene dječje stihove .

7. 2. 2019. /10:30/ Radionica „Kako sam postao bijeli labud“
Likovna radionica temeljena na motivima bajke „Ružno pače“ Hansa Christiana Andersena namijenjena učenicima nižih razreda osnovnih škola

12. 2. 2019. /10:30/ Književni susret s Renatom Holcer
Sisačka književnica Renata Holcer predstavlja svoju najnoviju slikovnicu „A kotlić, Barbara?“

14. 2. 2019. /10:30/ Razgovaraonica o ljubavi i prijateljstvu
Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Dječji odjel Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac organiziraju razgovaraonicu O ljubavi i prijateljstvu za učenike nižih razreda osnovne škole. Nakon čitanja motivacijske priče, s učenicima će se razgovarati o doživljaju priče, simpatijama, ljubavi i prijateljstvu. Dan zaljubljenih učenici će obilježiti i konzumacijom kolačića iznenađenja.
Susret vode dr. sc. Daša Poredoš Lavor i Višnja Jendričko.

15. 2. 2019. /10:30/ Akcija Čitaj mi! u vrtiću Ciciban
Knjižničarke Dječjeg odjela sisačke knjižnice u suradnji s učenicima 2.a OŠ 22. lipnja i učiteljicom Sanja Basta posjetit će Dječji vrtić Sisak Stari. Učenici će vrtićancima čitati Ružno pače, a zatim će zajedno izrađivati malog junaka Andersenove bajke na kreativnoj radionici. Za kraj će im uručiti slikovnice prikupljene na Akciji Čitam, dam, sretan sam – svoju krnjgu daruj i tuđe srce obraduj“

11. 2. /13:30/ i 19. 2. 2019. /10:30/ „Susret s Hansom Christianom Andersenom i njegovim likovima: Ružno pače, Car, Palčica i Kraljevna“
Zanimljiv susret na kojem će knjižničarke Dječjeg odjela nastupiti u ulozi autora i njegovih najpoznatijih likova kako bi im približili piščev život i rad te dogodovštine, iskustva i osjećaje likova.

najčitanije