Javni razgovori „Prakse solidarnosti i uzajamne pomoći“

mradenovic

251020211635200682.jpeg

Gradska galerija Striegl nastavlja s provedbom dvotjednog online programa javnih razgovora. Obzirom da je i prostor Gradske galerije Striegl oštećen u potresu, kulturni sadržaji preselili su online. Javni razgovori odvijaju se u organizaciji Gradske galerije Striegl iz Siska i Sloge – Platforme samoorganiziranih volonterki i volontera.
U skladu s epidemiološkim mjerama, a i kako bi program učinili dostupniji široj publici, svi razgovori održavat će se online putem platforme Zoom i biti emitirani na društvenim mrežama te u programu Radio Siska.
„Nakon cijele situacije sa fizičkim kapacitetima samog prostora, puno smo razmišljali kako ljudima osmisliti digitalni program. Vjerujemo da su ljudi i nakon lockdowna zasićeni digitalnim sadržajima, ali svjesni smo i da Galerija treba biti neki aktivni faktor u formiranju zajedničkog javnog diskursa. Zato smo se i povezali sa neformalnim kolektivnom volontera i volonterki koje su na ovom terenu djelovali nakon potresa i pokrenuli smo seriju javnih razgovora. Cilj razgovora je ukazati na neke akutne probleme, ali i povezivati stručnjake i aktiviste da ukažu na različite rakurse istog problema. Iduća tema nam je ‘Prakse solidarnosti i uzajamne pomoći’. Kroz razgovor želimo obuhvatiti ljude koji su svakodnevno na terenu, sve inicijative koje tu djeluju. Progovorit ćemo o njihovom angažmanu i o možda svojevrsnoj diskrepanciji koja se dogodila između samoorganiziranih inicijativa i državnog sustava“, pojašnjava ravnateljica Gradske galerije Striegl Alma Trauber.
Razgovor će moderirati Maja Flajsig, a u razgovoru sudjeluju Koraljka Begović, Nadja Matešić, Vlasta Cirkveni i Mario Bursik.
Razgovor možete pratiti na Facebooku Gradske galerije Striegl te u programu Radio Siska u četvrtak, 4.ožujka od 18:00 sati.

najčitanije