Izložba u Češkoj besedi – 15 godina kazališne skupine Panika

Izlozba Ceska Beseda

Češka beseda priprema izložbu povodom 15. godina kazališne skupine Panika – Češke besede Sisak. Tom će se prilikom održati i predavanje o povijesti češkog amaterskog kazališta u Hrvatskoj koje će održati Vlatka Danek.

 

„Ove su godine Dani češke kulture posvećeni našoj kazališnoj skupini koja neprekidno djeluje već 15 godina. Češko kazalište je u Hrvatskoj aktivno već 120 godina. Na izložbi ćemo imati i nastup naše pjevačke skupine, a otpjevat će pjesme koje smo mi inače koristili u našim predstavama. Svake godine naša kazališna skupina, od 2007. godine pa do danas priprema nove predstave na češkom jeziku. Do sad smo napravili ukupno 16 predstava, jedne smo godine postavili dvije predstave“, pojašnjava predsjednica Češke besede Sisak Irinka Vidović.

 

Češka beseda od 2014. godine surađuje sa režiserom Silvijem Vadlom koji je djelovanje kazališne skupine podignuo na zavidnu razinu, i na razini češke zajednice, ali i na razini hrvatskog amaterskog kazališta.

 

„Naše su predstave dva puta nagrađene nagradama Hrvatskog sabora kulture gdje smo jedini igrali predstavu na češkom jeziku. Te 2017. godine dobili smo nagradu za inovativnost, a prošle smo godine sudjelovali na 2. Festivalu kazališnih amatera središnje Hrvatske gdje smo dobili tri nagrade. Osvojili smo nagradu za sporednu ulogu, za glazbu i za kostime koje nam radi Danijela Gotal Grgurač“, dodaje Vidović.

 

Izložba se otvara u  subotu, 26. studenog s početkom u 19 sati u prostorima Češke besede Sisak, Trg grada Heidenheima 1.

najčitanije