Tri priznanja za Češku besedu Sisak

imp

251020211635197490.jpeg

U Multimedijalnom centru u Zaboku prošle je nedjelje održana 26. Smotra kazališnih amatera Krapinsko – zagorske županije.
Događanje je to koje već tradicionalno organizira Zajednica amaterskih kulturno – umjetničkih udruga KZŽ, a u sklopu smotre držan je i drugi Festival dramskih amatera središnje Hrvatske, na kojem je nastupilo osam dramskih družina iz osam županija središnje Hrvatske – Bjelovarsko – bilogorske, Karlovačke, Koprivničko – križevačke, Krapinsko – zagorske, Međimurske, Sisačko – moslavačke, Varaždinske i Zagrebačke, koje su snimile 381 minutu video materijala.

Našu je županiju predstavljala Češka beseda Sisak s predstavom „Doživljaji dobrog vojnika Švejka u svjetskom ratu“ i osvojili su tri priznanja.
Za ulogu Jindřicha Lukáša Danijel Radić dobio je priznanje za najbolje glumačko ostvarenje sporedne muške uloge. Osim priznanja za najbolju sporednu mušku ulogu tu su još dva – priznanje za najbolju kostimografiju, koju je kreirala Danijela Gotal Grgurač te za najbolju glazbu u izvedbi glumaca u predstavi.

Foto – FB Češka beseda Sisak

najčitanije