Izložba Mirka Ilića u Galeriji Striegl

imp

261020211635230259.jpeg

”Pobunjenik s razlogom/Recentne ilustracije i plakati” naziv je izložbe autora Mirka Ilića čije će otvorenje u Gradskoj galeriji Striegl biti u petak, 4.rujna u 19 sati.
Izložba će predstaviti izbor plakata i ilustracija Mirka Ilića koji su nastali u recentnom periodu od angažmana za New York Times, The Village Voice, Der Spiegel te rada u sklopu vlastitog studija Mirko Ilić Corp. kojeg je pokrenuo 1995. godine i koji djeluje sve do danas.
„Na ovoj izložbi fokusirali smo se izborom na Ilićeve vizualne reakcije i dizajnerska rješenja aktualnih tema koje su, u kontekstu današnjeg i trenutnog vremena, još uvijek predmet važnih društvenih i političkih pitanja i refleksija, a evidentna su upravo kroz medij Ilićeve ilustracije i plakata.“, rekla je najavljujući izložbu Alma Trauber, ravnateljica Galerije.
Nakon otvorenja izložbe, Mirko Ilić će s početkom u 20 sati održati predavanje pod nazivom ”Simboli mržnje”.
„Predavanje „Simboli mržnje“ tematizira lokalni odnosno regionalni problem prešućivanja ili nemara javnosti na opažanje simbola te grafičkog govora mržnje neonacističkih grupacija (skinheadsa, neonacističkih i ekstremnih navijačkih skupina…) koje u posljednje vrijeme jačaju, postaju sve veće i sve nasilnije. Prikazivanjem slajdova navijača, njihovih tetovaža, koreografija, web stranica i transparenata, ukazat će se na značenje predočenih simbola, koje često vidimo, a čijeg podrijetla i značenja nismo svjesni.“, kaže Trauber.

Izložbu u Gradskoj galeriji Striegl možete pogledati do 27.listopada.

najčitanije