Izložba „Behind the scenes“ festivala Re:Think

mradenovic

Gradska galerija Striegl pripremila je novu izložbu. Izložba je zamišljena kao uvod u ovogodišnje izdanje festivala Re:Think Sisak, koji se kroz protekle četiri edicije pozicionirao kao jedna od središnjih kulturnih/umjetničkih manifestacija u gradu Sisku.
Sisak je na ovaj način postao prepoznatljiva lokacija na međunarodnoj mapi ulične umjetnosti i umjetnosti u javnom prostoru. Na jednom mjestu, kroz izbor fotografija dobit ćete uvid kako su nastajali sisački murali, od prve festivalske edicije sve do prošlogodišnjeg izdanja. U sklopu izložbe vidjeti sve ono što se odvijalo ”iza scene”.

Galerija pripremila nagrade za posjetitelje

„Cilj nam je ovom izložbom upoznati javnost s procesom nastanka murala kao i ukazati na sve dimenzije interakcije nastajanja ovakvog umjetničkog oblika u javnom prostoru, uvijek u neposrednoj suradnji s lokalnom zajednicom i ljudima. Obzirom da je ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja – ”Muzej za jednakost: različitost i uključivost”, dobili smo idealan povod da ukažemo na sve dobrobiti i pozitivne učinke umjetnosti u javnom prostoru i stvaranja jedinstvenog muzeja/galerije na otvorenom koja je jednako dostupna svima i isto tako jednakim intenzitetom progovara i ukazuje kako je na jednom mjestu, u javnom prostoru grada, moguće obuhvatiti i pomiriti različitost i uključivost“, poručuju iz Gradske galerije Striegl.
Izložba će biti otvorena za javnost od ponedjeljka, 18.svibnja i moći ćete je doći pogledati u radnom vremenu Gradske galerije Striegl.
Tijekom cijelog idućeg tjedna, u koje će se progovarati o muzeju kao mjestu susreta i mjestu premošćivanja svih isključivosti, pripremili su za posjetitelje mnoštvo iznenađenja (čitaj: poklona), stoga pratite Gradska galerija Striegl i Re:Think Sisak.

najčitanije