Godišnja izložba članova FotoKluba Sisak

mradenovic

261020211635209384.jpeg

U Gradskoj galeriji Striegl u nedljeju 8.ožujka bit će postavljena godišnja izložba članova FotoKluba Sisak. Sisačka udruga FotoKlub Sisak je mjesto okupljanja različitih generacija entuzijasta i zaljubljenika u digitalnu fotografiju. Članovi udruge gaje ljubav prema fotografiji kao likovnom mediju, druženju i edukaciji te su u vrlo kratkom vremenskom periodu kroz svoj angažman i aktivnost utjecali na oblikovanje lokalnog identiteta.

U udruzi su članovi ravnopravni i potpuno slobodni u oblikovanju vlastitog izričaja u digitalnoj fotografiji. Udruga potiče i promiče fotografsko stvaralaštvo u vidu izvođenja i sudjelovanja u izvannastavnim programima u obrazovanju mladih, darovite djece, ali i obrazovanju građana. Klub je pokretač i dvaju projekata. Prvi pod nazivom Sisačka razglednica te drugi Učimo fotografiju/fotografijom kroz Sisačko-moslavačku županiju.

Izložba članova FotoKluba  SISAK u Gradskoj galeriji Striegl je rezime aktivnosti, kojima se članovi skupno prezentiraju svaki s tri rada. Najzastupljeniji motiv na digitalnoj fotografiji je pejzaž i ljudska figura, koju svaki od fotografa interpretira svojim fotografskim jezikom. Osim najzastupljenijih motiva na fotografijama, neki od fotografa obrađuju i drugačiju tematiku. Primjerice Anita Horvat se fokusira  na dokumentaciju trenutka što daje vrlo zanimljiv rezultat. Anita je posvećena konceptualnoj fotografiji i razradbi ideja. Fotografija Maje Redžić Pahić je koncepcijski apstrahirana, detalji su zanimljivi i suptilni, a sam fotografski prikaz ima dozu zavođenja.

Fotografija ljudske figure na mostu prikaz je otuđenog šetača. Iako je silueta figure u pokretu, fotografija ipak ostavlja dojam sporosti i neprolaznosti. Fotografkinja je zabilježila, odnosno zamrznula trenutak. Autorici Sadiki Bajutti je na ruku pošlo osvjetljenje i arhitektura mosta čime je dodatno razrađena atmosfera fotografije. Fotografija Marije Vulić Dragaš prikaz je Starog grada u Sisku iz zraka. Bez obzira na prepoznatljivost motiva, fotografije iz zraka nam uvijek daju novu perspektivu i dugačiji dojam onoga što nam je već poznato.

Fotoklub Sisak trenutno okuplja 20 aktivnih članova, a vode ga: Zoran Luketić (predsjednik), Damir Pahić (dopredsjednik), Sadika Bajutti (tajnica), te Ivica Bohorc Jerry, Vjekoslav Martinić, Maja Redžić Pahić i Kristina Matijaš (članovi upravnog odbora).

Izlagači na izložbi su: Jasna Anušić, Sadika Bajutti, Vesna Bevanda, Ivica Bohorc Jerry, Damir Haralović, Anita Horvat, Zoran Luketić,  Ankica Magačić, Vjekoslav Martinić, Kristina Matijaš,  Damir Pahić,  Maja Redžić Pahić, Marija Vulić Dragaš, Slavica Zorko Škufca, Željko Orlić

Izložba će se otvoriti 8.ožujka s početkom u 19:00 sati.

najčitanije