E.N.D, Kevlar Bikini i Entropist u Skwhatu

Skwhat

Ekipa iz Skwhata nastavlja s provedbom zanimljivog glazbenog projekta pod nazivom „More svirka?!“ kroz koji okupljaju izvođače nezavisne glazbene scene iz cijele Hrvatske. Prvi je ciklus koncerata održan u veljači, potom jedan u ožujku, a treći će se održati u subotu, 23. travnja. U Skwhat dolaze bendovi E.N.D iz Zadra, Kevlar Bikini iz Zagreba i Entropist iz Rijeke.

 

E.N.D., poznati i kao Evil Never Dies, jedan su od najstarijih aktivnih metal bendova iz Hrvatske, osnovan 1996. godine u Zadru. Nakon tri albuma u posljednjem desetljeću, bend se vraća s EP-jem od 5 stvari pod nazivom “A Grave Deceit”. Hardcore punk, metal, noise-rock svira i ekipa  iz Kevlar Bikinija. Riječ je o bendu koji iza sebe ima četiri albuma, a nedavno su odradili i desetodnevnu turneju po Velikoj Britaniji.

Riječki bend Entropist počeo je svirati 2018. godine, a za ljeto planiraju odlazak u studio na snimanje albuma prvijenca.

 

Tradicija koncertnih programa u Skwhatu,  s više od 15 godina iskustva “poljuljana” je prvo pandemijom, a onda i potresom. Klub je u posljednjih godinu dana gotovo pa u potpunosti stao s provedbom koncertnih programa. Iako je zgrada zelena, bilo je potrebno neko vrijeme da mladi koji njome upravljaju ponovno čvrsto stanu na noge nakon svega što su u kratkom razdoblju proživjeli. Prijavili su se na natječaj Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije, s idejom o vraćanju koncerata u prostor Skwhata. Dobili su sredstva i sada ponovno stvaraju prostor u kojem nezavisna kultura može živjeti – opet imaju prostor za slobodno stvaranje umjetničkog i kulturnog sadržaja od mladih i za mlade.

 

Cijena ulaznice je 30 kuna u pretprodaji / 40 kuna na dan koncerta.

najčitanije