Dvije zanimljive online radionice ovaj tjedan u Dječjem odjelu knjižnice

imp

251020211635203353.jpeg

Od polovice listopada pa do polovice studenog ( 15.10. – 15.11.) u Dječjem odjelu sisačke knjižnice provodi se projekt Skok u znanost E.
Temom Energija djeci i svim zainteresiranima želi se dati prikaz različitih oblika energije u prirodi, tehnici i industriji.
Jedan od ciljeva ovog projekta je unaprijediti postojeći i kako na novi održivi način koristiti ograničene prirodne izvore, prirodna bogatstva uz što manje zagađenje okoliša.
„Planovi su nam se izmijenili, moramo se prilagoditi novonastaloj situaciji uzrokovanoj Covidom-19, a suradnja sa školama odvijat će se online predavanjima u virtualnim učionicama.
Pozivamo Vas da se sa svojim učenicima uključite u projekte koje je podržalo Ministarstvo kulture. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama projekte uspješno realizirati.“, poručuju iz Dječjeg odjela sisačke knjižnice.

Program:
3.11. / 11:00 / Energija i matematika održivosti
Robert Pezer, Metalurški Fakultet

Energija je vrlo često korišten pojam u suvremenim raspravama, a ujedno je jedna od najznačajnijih fizičkih veličina moderne znanosti uopće. U modernom smislu pojam se koristi nešto više od 200 god., a izaziva društvene kontroverze u raspravama na koji način koristiti ograničene resurse.
U ovom predavanju će se razmotriti više čestih kvantitativnih tvrdnji koje ne ovise o svjetonazorskim i etičkim stavovima te predstavljaju temelj za vrijednosne prosudbe i na dokazima zasnovano djelovanje.

5.11. / 11:00 / Budimo odgovorni prema prirodi
Vesna Ocelić Bulatović, Metalurški Fakultet

Danas kad smo suočeni s globalnom pandemijom uzrokovanom koronavirusom, ujedno smo se upoznali i s mnogim ponavljajućim inačicama.
#budimoodgovornipremaprirodi inačica je koja nas podsjeća na prisutnost koronavirusa i našu važnost pri širenju istog. Upravo je takav pristup važan u svim porama našeg života, budimo odgovorni prema svemu oko nas, budimo odgovorni prema prirodi.
Priroda je sve ono što nas okružuje, onaj prostor u kojem djelujemo, u kojem volimo, u kojem živimo.
Ovo predavanje upoznat će na zanimljiv način naše najmlađe o važnosti i velikoj ulozi Sunca, vjetra i vode, i kako biti odgovorni prema prirodi.

najčitanije