Druga sezona Skvizolige!

mradenovic

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak, nakon prve uspješne sezone nastavlja dalje s organiziranjem popularnih kvizova.  Kroz mjesec dana opuštene i edukativne pub kviz zabave, svakoga tjedna održat nekoliko tematskih kvizova.

Ove su godine kvizovi tematski raspoređeni po kontinentima – Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Afrika, Azija, Australija i Antarktika te veliko finale s kontinentom Europom. Pitanja će biti tematski vezana za spomenute kontinente po principu – jedan kontinent po kvizu, ali to ne znači da će ijedan kviz biti usko specijalistički postavljen. Kvizovi su općega znanja te će uključivati pitanja iz raznih domena ljudske kulture i života, primjerice – zemljopis, sport, književnost, film, glazba, prirodne znanosti, a zadani će kontinent služiti samo kao vodilja pri sastavljanju pitanja te okvirna poveznica među pitanjima. Kvizovi će se održati na tri lokacije unutar grada Siska – Odjel za odrasle NKČ Vlado Gotovac; Klub mladih Skwhat te Caffe bar Lojzek.

Ekipe mogu imati do 4 člana te se mogu prijaviti na linku.

Sudjelovanje je besplatno te je isključivi cilj projekta Skvizolige promidžba znanja i kulturnih sadržaja u ljubljenome gradu Sisku. Profesionalno napravljeni kvizovi ujedno garantiraju i dobru zabavu. Pridružite se i vi, bilo kao natjecatelj ili kao publika.

Prvi će se kviz ovogodišnje Skvizolige održati 2. 11. 2018., u prostorijama Kluba mladih Skwhat s početkom u 20 sati.

9.11.2018. – Afrika – NKČ Odjel za odrasle

16.11.2018. – Južna Amerika – Caffe bar Lojzek

23.11.2018. – Azija – Skwhat

30.11.2018. –  Australija i Oceanija –Cafee bar Lojzek

4.12.2018. – Europa – NKČ Odjel za odrasle

najčitanije