Dorta Jagić na Antologiji poezije uživo

mradenovic

261020211635233746.jpeg

U Gradskoj galeriji Striegl, u petoj večeri ciklusa „Antologija poezije uživo“ gostuje Dorta Jagić,  pjesnikinja, esejistica, prozna spisateljica. Ciklus „Antologija poezije uživo“ sastoji se od niza pjesničkih večeri suvremenih hrvatskih autorica i autora, a temeljen je na dragocjenom predmetu nazvanom ”Jedna pjesma– antologija u jednom primjerku“, u izboru Sonje Manojlović.

Dorta Jagić rođena je 6.11.1974. godine u Sinju. Diplomirala na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove (filozofija i religijska kultura). Piše poeziju, kratku prozu, dramske tekstove, putopise i eseje, prevodi s engleskog i njemačkog jezika. Njezine su zbirke pjesama, kao i pojedini ciklusi pjesama prevođeni na engleski, njemački, francuski, španjolski, talijanski, mađarski, makedonski, slovenski, poljski i rumunjski. Od 1999. bavi se amaterski kazališnom pedagogijom i režijom te vodi radionice pisanja poezije.

”Kao i uvijek u sklopu Antologije nastojimo da osim klasičnog čitanja poezije, publika s autoricom može popričati o raznim temama,” napominje ravnateljica Galerije Alma Trauber te dodaje kako se zbirke pjesama Dorte Jagić mogu kupiti uz prigodan popust. Sve počinje u petak, 24.svibnja u 19:00 sati u Gradskoj galeriji Striegl.

Dorta Jagić za Sisak

najčitanije