Djeca su odabrala, vi čitajte

mradenovic

251020211635202662.png

Narodna knjižnica i čitaonica ima novi program za djecu u kojemu mogu sudjelovati i njihovi roditelji. Ideja je da se jednome mjestu okupe brojne priče, bajke i basne koje će djeca prepričavati jedni drugima, a sve s ciljem „zajedničkog druženja“ uz svoje vršnjake uz pokoju pročitanu knjigu.

„Pravila su jednostavna: potrebno vam je samo malo pripreme, draga djeco, prilikom odabira naslova i načina kako ćete ga prezentirati svojim vršnjacima, ali i svim stanovnicima našega grada Siska. Tematski vas nećemo ograničavati pa odmah prionite na posao. Ako knjigu nemate kod svoje kuće, možete doći u knjižnicu i među nekolicinom knjiga odabrati onu vama najzanimljiviju“, napominju iz Knjižnice.

Pravila:

  1. Dijete-čitatelj predstavlja knjigu prema vlastitom izboru (mogu mu u tome pomoći roditelji, bake i djedovi, možda i prijatelji), bilo hrvatske ili svjetske književnosti koja bi trebala biti primjerena njegovom uzrastu.
  2. Predstavljanje djela (ne čitanje!) neka traje do 5 minuta s time da u prve 2 minute naprave kratak uvod u kojemu će obrazložiti svoj odabir te zainteresirati i drugu djecu na čitanje (pazite da predstavljanje ne bude naučeni monolog). Rekviziti su dobrodošli pa uzmite lutkice, loptice, obuću ili odjeću, štogod vam je potrebno da biste vršnjacima približili djelo. I tijekom predstavljanja dijete može pročitati neke zanimljivosti iz knjige ili to može učiniti na samome kraju.
  3. S obzirom da će realizacija biti putem videa (možete slati pametnim telefonima na Facebook stranicu knjižnice ili nam donijeti u Dječji odjel, Kranjčevićeva 8 na USB-u)

Napomena roditeljima: s obzirom da su u pitanju maloljetnici, molimo vas, potpišite suglasnost o javnoj objavi vašega djeteta i istu fotografirate ili skenirate i pošaljete u Facebook Inbox NKČ Vlado Gotovac Sisak ili je osobno donesite u Dječji odjel Knjižnice.

Podijelite s drugima svoju strast za knjigom i čitanjem te prenesite doživljaj pročitanoga na svoje vršnjake, ali i one koji to nisu!

najčitanije