Čakširan o Noći muzeja

pm

261020211635283403.jpeg

Noć muzeja, koja se održala u petak, 30.siječnja, privukla je veliki broj starih i mladih Siščana. Prenosimo u cijelosti poruku ravnatelja Gradskog muzeja Sisak Vlatka Čakširana, koji se osvrnuo na broj posjetitelja, ali i tematiku sisačke verzije Noći muzeja:
“Noć muzeja i ove je godine, unatoč lošim vremenskim prilikama, u Gradski muzej Sisak privukla brojne posjetitelje. Izložba pod nazivom „Tragovi u olovu“, revija rimskih frizura, hrana i piće spravljeni prema rimskim receptima, rimske igre za djecu i mnogi drugi sadržaji oduševili su brojne posjetitelje. Svi sadržaji bili su tematski vezani uz rimsko razdoblje u kojem je tadašnja Siscia bila jedan od najvažnijih gradova rimske Panonije. Kako je interes građana za ovu manifestaciju iz godine u godinu sve veći govori i broj od 1183 posjetitelja koji su u toj noći razgledali Muzej.
Noć muzeja ove je godine obilježila svoje desetogodišnje održavanje, a unatoč lošim vremenskim uvjetima u cijeloj Hrvatskoj, brojni građani posjetili su obližnje Muzeje i podržali ih u njihovu nastojanju da očuvaju i promiču našu bogatu kulturnu i povijesnu baštinu.

Zahvaljujemo svim posjetiteljima na odazivu, nadamo se da je u bogatom programu svatko mogao pronaći nešto za sebe te da će Noć muzeja i u predstojećim godinama biti nezaobilazni kulturni sadržaj u gradu Sisku“.

najčitanije