Branko Maleš na Antologiji poezije uživo

mradenovic

261020211635232547.jpeg

U Gradskoj galeriji Striegl, 28.lipnja u 20:00 sati gostuje pjesnik, esejist, kritičar i antologičar Branko Maleš . Ciklus „Antologija poezije uživo“ sastoji se od niza pjesničkih večeri suvremenih hrvatskih autorica i autora, a temeljen je na dragocjenom predmetu nazvanom ”Jedna pjesma– antologija u jednom primjerku“, u izboru Sonje Manojlović.
Branko Maleš piše poeziju, prozu, kritiku, kolumnističku feljtonistiku, dramu. Prevodi sa slovenskog i njemačkog. Uređivao je ili su-uređivao knjige, te časopise Off, The Bridge, Republika, rock magazin Heroina i novine za kulturu OKO, a na “Antologiji poezije uživo” moći će se nabaviti neke njegove knjige uz prigodan popust.
”Antologija poezije uživo” dio je CONNECT/REFLECT programa Gradske galerije Striegl kojim se kroz interdisciplinarne i interaktivne programske prakse, nastoji intenzivnije povezati publiku različitih dobnih i interesnih skupina s programima na polju suvremene umjetnosti i različitih kulturnih praksi.
Na šestoj večeri „Antologije poezije uživo“ posjetitelji će imati pjesme u interpretaciji autora i razgovarati s njim o nekad i danas, semantičkom konkretizmu, knjigama i ljudima.

najčitanije