Bachov Magnificat u Sisku

imp

Magnificat

Udruga Siscia Vox Mundi nastavlja uspješnu koncertnu sezonu projektom Magnificat.
U subotu 27. svibnja u 20h, u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku, očekuje vas djelo Magnificat u D – duru, Johanna Sebastiana Bacha.

 

Uz ovo kapitalno djelo glazbenog baroka, na programu će se naći i Bachova Orkestralna suita u h – molu te kantata za sopran solo i orkestar Jauchzet Gott in allen Landen.
Ovaj koncert nastavak je izuzetno uspješnih i posjećenih koncertnih projekata udruge Siscia Vox Mundi, posvećenih najvećim baroknim skladateljima i njihovim najpoznatijim djelima, budući da udruga njeguje klasičnu glazbu od svog osnutka, 2009. godine.

 

Veliki projekti izvedbi kapitalnih djela baroknih skladatelja započeli su 2017. godine kad je u suradnji s Glazbenom školom Frana Lhotke u Sisku izvedena Gloria Antonija Vivaldija. Niz je nastavljen 2021. godine kad je u suradnji s vokalnim ansamblima, sastavima i zborovima Siska i Petrinje te Zagrebačkim omladinskim komornim orkestrom izvedeno djelo Stabat Mater Giovannija Battiste Pergolesija. Projekt Stabat Mater je osim glavnog koncerta u Sisku, gostovao i u Petrinji, Glini, Ivanić Gradu, Zaprešiću, Topuskom i Zagrebu.

 

Upravo je projektom Stabat Mater, nakon desetljeća nepostojanja cjelovitih izvedbi (solisti, zbor i orkestar) u produkciji sisačkih profesionalnih i amaterskih glazbenika napokon oživljena scena klasične glazbe u Sisku s velikim naglaskom na činjenici da su izvođači Siščani i Siščanke, od članova zbora do solista.

 

U istoj atmosferi proteći će i skorašnja izvedba Magnificata. Izvođači koncerta su sisački amaterski i profesionalni glazbenici, uz prijatelje u glazbi iz Zagreba i drugih gradova Hrvatske.

 

Koncert predvodi mladi dirigent Darijan Ivezić te zborovođe Jelena Blašković Galeković i Iva Mihelić.

 

Solisti su Margareta Klobučar, Sofija Cingula, Tihana Herceg Ivšić, Mislav Lucić i Benjamin Šuran.

 

Zbor Siscia Vox Mundi sastavljen je od članova vokalnih sastava Siska, Petrinje i Zagreba, i što posebno veseli, učenika Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku. Orkestar Siscia Vox Mundi sastavljen je od profesionalnih glazbenika te studenata glazbe.

 

Ulaznice za koncert možete kupiti u AMK knjižari i papirnici po cijeni od 8 €, a možete ih i rezervirati na sisciavoxmundi@hotmail.com ili mob. 099 247 4414.

 

najčitanije