Advent u Topuskom

imp

Ne kaže se bez razloga da šećer dolazi na kraju, a ista stvar je i s prosincom. To je zadnji mjesec u godini, a ima toliko čari zbog kojih je najbolji.
Posljednji mjesec u godini obilježavaju blagdani i `obiteljska atmosfera`, a ljubitelji lampica konačno dođu na svoje. Takav cijeli sjajan, prosinac se nekada čini čarobnim.

 

Čaroliju Adventa u Topuskom svojim je sumještanima pripremila tamošnja Turistička zajednica. Osim brojnih adventskih koncerata, paljenja adventskih svijeća za svoje su posjetitelje pripremili, kaže nam direktorica TZ Topusko Ivana Strmečki i Dan božićnih kolača.
„Pozivam sve one koji neće stići napraviti kolače i pripremiti se da slobodno navrate i opskrbe se ukusnim domaćim kolačima.“, poziva direktorica.

 

Za vikend, 17.prosinca, namjanji dolaze na svoje jer se u Narodnoj knjižnici i čitaonici Topusko otvara „Kuća Djeda Božićnjaka“.
Adventski program u Topuskom nudi i druženje s djeda mrazovima na quadovima koji će 22.prosinca u Engleskom parku djeci dijeliti poklone.

 

Na sam Badnjak ispred hotela u Topuskom dijelit će se ribice, a za kraj prosinca, 29.12., stanovnici i posjetitelji Topuskog moći će uživati u posebnom koncertu Udruge Siscia Vox Mundi.
„Jedan od najvećih i nama najdražih projekata koje smo dosad radili, Stabat Mater, nastavlja se u Topuskom. Projekt koji je osmišljen prvenstveno kao pokušaj da nakon potresa svim sudionicima, a kasnije i publici donesemo neko olakšanje i ljepotu, razvio se u pravu suradnju vokalnih sastava Siska i Petrinje te institucija Siska i SMŽ.
Premijerna izvedba projekta bila je još 2021. u Glini, zatim smo nastupali u Petrinji, Ivanić Gradu, Zagrebu, Sisku, Zaprešiću, a ove godine nastavljamo turneju u Topuskom. Cilj je obići što više gradova i podijeliti s publikom zajedništvo i radost muziciranja i međusobne podrške.“, kaže Iva Mihelić iz Udruge Siscia Vox Mundi.

 

Program:

16.12. – Dan božićnih kolača u Top-Termama gdje će škole, vrtić, knjižnica i ostale ustanove

prodavati kolače

17.12. – otvorenje „Kuće Djeda Božićnjaka“ u Narodnoj knjižnici i čitaonici Topusko

              Početak u 17:00h kad se pale božićna svjetla i cijela zgrada će zasjati u božićnom ruhu,

nastup naših najmlađih iz Dječjeg vrtića Topusko gdje će pjevati i imati svoj štand. Za

djecu je TZO Topusko organizirala malu igru u prostoru knjižnice – božićne pinjate koje

će dječica udarati i skupljati bombone. Bit će tu i Djed Božićnjak koji će im pokazati svoju

kućicu i pitati ih za njihove želje da se unaprijed pripremi za poklone 😊 Za odrasle

iza slijedi nastup grupe Hipertenzija uz čaj i kuhano vino

18.12. – paljenje četvrte adventske svijeće ispred crkve

  1. 12. – Božićni program u Engleskom parku – djeda mrazovi na quadovima dijelit će djeci

              poklone.  Zajedničko druženje uz nastup glazbenika Tihomira Markulina

  1. 12. – Badnjak s braniteljima ispred hotela
  2. 12. – Obiteljski dan u Domu Gređani

29.12. –  Koncert Siscia Vox Mundi u hotelu

31.12. – Dječji doček Nove godine ispred hotela Top-Termi

 

najčitanije