Thompson je najvažniji državni problem

mj

261020211635254838.jpeg

Hrvatska se nacija digla na stražnje noge. Svi su uzbuđeni, reagirali su najviši državni dužnosnici. Narod nije mogao spavati. Svi su u čudu – zamislite oni mrski Slovenci su zabranili koncert najvećem Hrvatu među Hrvatima, Marku Perkoviću, dobro pročitajte, Thompsonu (izvorno hrvatsko ime!).

Ne brinu se naši državnici što slovenska vojska desetljećima okupira dio hrvatskog teritorija (Sveta Gera), zaboravili su na Piranski zaljev, na Joška Jorasa, na gužve na granicama. Da, sve je to u drugom planu, Thompson je najvažniji. Opet nas Slovenci ne vole. Ne daju našem domoljubu pjevati u deželi. Nisu mu dozvolili ni Austrijanci, ni Švicarci…

Mediji daju golem prostor i s naučne strane razglabaju zašto Slovenci ne vole Thompsona, pa valjda ni Hrvate. Thompson je postao nacionalni heroj, treba ga braniti svim silama, dokazivati neukim Slovencima da je on sa svojim pjesmama u misiji mira, a nikakvog nacizma i ustaštva.

I dok se vode rasprave o Thompsonu, mladi odlaze, bolje rečeno bježe iz ove jadne države. U predizborno vrijeme svi kandidati su gromoglasno najavljivali kako će zaustaviti iseljavanje mladih. Da, ohrabrivat će ih svojim nebulozama. Možda će ih zaustavljati na granici i silom vraćati doma. I obećavati im, kao i do sada, med i mlijeko, brda i doline. Da, možda dolinu suza.

kolumna stav 

najčitanije