Preminuo Vladimir Pajtlar

mj

251020211635202881.png

Nakon kratke i teške bolesti u 79. godini života preminuo je sisački novinar Vladimir Pajtlar. Rođen je u Dvoru na Uni, 11. lipnja 1942. Osnovnu školu započeo je u Zrinskim Brđanima, nastavio u Dvoru na Uni, a završio u Sisku.

Nastavlja školovanje u sisačkoj Gimnaziji. Nakon završene srednje škole, 1. rujna 1961. zapošljava se u lokalnom tjedniku Jedinstvo godine. Cijeli radni vijek proveo je u informativnoj kući Jedinstvo i Radio Sisku.

Počeo je kao novinar, zatim je bio tehnički urednik novina i drugih izdanja matične kuće, glavni urednik Radio Siska i Jedinstva, zamjenik direktora, a potom i direktor. Kao honorarni dopisnik radio je za Radio Zagreb, zagrebački Vjesnik, beogradske Večernje novosti, ljubljansko Delo i niz drugih medija.

Tijekom profesionalne novinarske karijere boravio je u mnogim svjetskim metropolama, a s tih je putovanja pisao reportaže. Godinama je bio u upravnim tijelima strukovnog Udruženja lokalnih sredstava informiranja. Objavio nekoliko publikacija i knjiga : ‘Park prirode Lonjsko polje’, ‘Ljepote Lonjskog polja’, ‘Povijest ljekarništva u Sisku’, ‘Ribolov Posavine, PokupÎja i Pounja’, ‘Bijela lađa kroz povijesť i druge.

Zanimala ga je i tehnika, osobito radioamaterstvo. U dva je navrata bio predsjednik Radiokluba Sisak.

Dobitnik je plakete za 25 godina članstva u HND-u, medalje Oluja i više drugih novinarskih priznanja i nagrada. Dobitnik je Nagrade za životno djelo Grada Siska (2016.). Bio je član Hrvatskog novinarskog društva od 1. siječnja 1963. godine.

Koautor je prvog Leksikona novinarstva Sisačko-moslavačke županije, izdanog 2017. godine.

Među posljednje novinarske radove spadaju mu kolumne koje je objavljivao na tada novopokrenutom Sisak portalu.

Napisao je točno stotinu kolumni za Sisakportal. Posljednju kolumnu objavljenu 18. siječnja 2017. pročitajte OVDJE .

Vlado, hvala ti za svaku napisanu i izgovorenu riječ.

Termin posljednjeg ispraćaja objavit će se naknadno.

najčitanije