Poklon kupon samo za veselje

mj

Neki dan mi blagajnica u jednom velikom trgovačkom centru (neću mu spomenuti ime, ali nalazi se u sisačkom Naselju), otkuca račun za kupljenu robu, ona elektronička blagajna što stoji ispred nje, otkucava nešto duže nego obično. I gle, dobio sam poklon – 20 posto nižu cijenu na jedan proizvod po izboru.

Uzimajući taj papirić u ruke, ne pročitavši ga odmah, računao sam u sebi: baš mi treba novi televizor u spavaćoj sobi, onaj manji od 66 cm dijagonale, to je 1500 kuna, 20 posto manje, platit ću ga samo 1200 kuna. Lijepo, poveselio sam se!

Kod kuće podrobnije pregledavam poklon kupon. Lijepo piše: Kupon ne vrijedi za akcijske, proizvode za koje vrijedi multipluscard cijena i proizvode na akciji.

Zatim, ne vrijedi za kupnju cigareta, bonova za mobitel, tiskovina, plaćanje režija, proizvoda Hrvatske lutrije, zamatanje poklona, povratnu ambalažu, poklon kartice, asortiman tehnike, velike kućanske aparate i zamjenska mlijeka PRE i 1. Kupon ne vrijedi u klik Internet prodavaonicama, Benzinskim postajama i FF prodavaonicama. To ne dolazi u obzir za kupnju po cijeni nižoj od 20 posto.

Evo što možete kupiti po cijeni nižoj 20 posto. Vrijedi za jednokratnu kupnju proizvoda iste vrste i gramaže po izboru u količini do maksimalno 6 artikala, odnosno 5 kg za vagane proizvode čija maloprodajna cijena nije veća od 1000 kuna po kuponu.

Imam kupon u ruci, razmišljam što bi to kupio od pet kg težine. Ako kupim svinjske nogice, u 5 kg ih ide više od šest komada. Dakle, ništa od svinjskih nogica. Ako kupim paradajze, i njih će biti više od šest određenih komada.

Ne mogu ni kranjske, ni gotove juhe mi se ne uklapaju. Zaista, što mogu kupiti?

Važno da sam dobio kupon. I na trenutak se poveselio.

Od televizora neće biti ništa. Moram štedjeti od mirovine, možda skupim 1500 kuna za godinu dana.

najčitanije