Kradljivci s inicijalima

sisakportal-hr

Dnevne novine, a i svi portali, raspisali su se o dvojici velikih hrvatskih poduzetnika koji su godinama varali državu ne plaćajući poreze, izvlačeći novac na razne načine. Jednostavno, pokazivali su jezik pravnoj državi, koju oni „neizmjerno vole“, u koju se se naselili da bi je mogli što više opljačkati.
Toj dvojici navedena su puna imena i prezimena.
Sisačka policija je neki dan novinarima priopćila da su otkrili kradljivce raznih metalnih predmeta iz galdovačkog „Brodoremonta“. Kradljivci čak nisu poštedjeli ni veliku mesinganu elisu s jednoga broda. Za skidanje takvoga propelera trebalo je i znanja i snage. Sigurno i vozilo, jer to se nije moglo odnijeti u džepu.
Policija navodi da je uhićeno 11-ero hrvatskih državljana starih od 18 do 36 godina. Nema imena, ni prezimena, Siščani ne znaju jesu li kradljivci recidivisti, ili im je to prvi pokušaj da nešto „maznu“. Skoro nikada se kod takvih krađa ne navodi ime, ni otkuda je kradljivac. U najboljem slučaju, navedu se inicijali imena i prezimena.
Ako netko istuče svoju suprugu, onda se u tiskovinama detaljno navede ime, prezime, ulica, broj kuće, sve, baš sve. Jesu li možda kradljivci iz „Brodoremonta“ zaštićeni s onom rječju u KZ „osumnjičen“.
Hajde, odlučite se, pa recite Siščanima tko su kradljivci. Tko to harači po našim kućama, trgovinama, poduzećima. Imam dojam da bi i neke druge strukture, osim policijskih, trebale o problemu kradljivaca, nešto reći. Jasno i glasno – nemojte štititi ni pripadnike većinskog naroda, niti nikakve nacionalne manjine. Lopov je lopov, zvao se on Hrvat, Rom, Srbin, Čeh…
Recite bar da su u „Brodoremontu“ krali 11-orica ljudi iz jednog sela nadomak Siska. I da im to nije prvi slučaj, već da su krađe kod (nekih od njih) postale normalna „radna navika“..

Autor: Vladimir Pajtlar

najčitanije