Dajte nam bar nekakvu agenciju

mj

Osnivamo ministarstvo da uhljebimo još jednog uvaženog hadezeovca. Od agencije za državnu imovinu, koju je nekada vodio Mladen Pejnović, sada se stvorilo ministarstvo koje ga će voditi Goran Marić. Lijepo, baš lijepo.
Kada ste, gospodo iz Vlade, toliko široke ruke, predlažem: Osnujte ministarstvo za dobrovoljna vatrogasna društva. Znam da ih potresaju svakakve (često nakaradne) odluke „onih gore“. Tražim ministarstvo, ili neku agencijicu, za ribolov i ribolovce. Valjda bi to ministarstvo (nadam se da ministar ne bi bio iz nama susjedne države, već netko iz Posavine). Taj bi ministar konačno riješio (i pokažnjavao) sve one koji desetljećima zagađuju vodotokove, a uz to su simbolički (ili nikako) kažnjeni.
Krajnje je vrijeme da se osnuje ministarstvo dobrovoljnih davalaca krvi. Oni to zaslužuju. Tu djelatnost treba izdvojiti iz Ministarstva zdravstva. Konačno da i ta hvalevrijedna djelatnost bude više poštovana.
Ministarstvo za Hercegovinu i Hercegovce, to je ono što treba. Treba voditi evidenciju da se zna tko je na redu za direktora neke hrvatske važne ustanove, tko za ministra, tko za šefa agencije, tko za policajca, vatrogasca, tko još nije dobio nikakvo važno mjesto. Neka se zna, tko je na redu.
Skoro da sam zaboravio. Predlažem da se osnuje jedinstveno ministarstvo za skupljače ljekovitih trava i gljiva. Ma, ne mora biti ministarstvo, može i državna agencija, ustanova ili tome slično. Važno je da čelnik te agencije ima limuzinu, prostorije, tajnicu, pomoćnike i zamjenike, veliki ured…Šef jestivih i onih ludih gljiva mogao bi biti netko iz Zagorja ili Međimurja. To su domaći dečki, valjda se razumiju u gljive i trave.
Nisam brojao koliko bi naša Vlada imala ministarstva ako se usvoje moji prijedlozi. Sada ih ima 20. Osnujmo još desetak, nije to veliki trošak za osiromašeni narod. Zaposlenima će rasti plaće, penzići su dobili 0,35 posto veće mirovine, štp još hoće. Novac kvari čovjeka, držimo se toga.
Novac ne kvari samo neke, one odabrane poslušnike.

najčitanije