Crvena je hrvatska boja

sisakportal-hr

261020211635278811.jpeg

[pro_ad_display_adzone id=”10155″]

Čitam i ne vjerujem! Zar sam ja prespavao 45 godina jugokomunističkog zla, tiranije i progona. svakodnevnih hapšenja (onih koji drukčije misle), prebijanja, ubijanja…U kojoj sam ja to državi odrastao, školovao se, radio i stekao mirovinu?

Evo, zašto to pišem.

Manolić je, čitam, za Karamarka rekao da je u mladosti surađivao s Udbom. Javio se Karamarko, a javili se i njegovi zagriženi sljednici, istomišljenici.

Citiram jedan od komentara u jednom dnevnom listu. Ogorčeni Hrvat, piše:

„Neposredno pred parlamentarne izbore crveni jurišnici dižu glave i pokušavaju spasiti nemoguće, Zoku i njegovu udbaško-kosovu kamarilu trenutno još na vlasti u Banskim dvorima! U prošlom sustavu 90 % Hrvata bilo je pod nadzorom državnog aparata, zbog crkve, zbog neučlanjenja u SK-a, a osobito ako su “ponude” odbili, zbog pjevanja budnica (često pod alkoholom prilikom svadbi, krštenja, firmanja…..)! Do prvih demokratskih izbora 1990. državne službe su punih 45 godina radile na “prosvjećivanju” Hrvata i pustile su duboko korijenje u narodnom biću, i tako dalje“.

Ako se ne varam prije Domovinskoga rata u Hrvatskoj je živjelo skoro pet milijuna Hrvata. Čista računica kaže – ako je njih 90 posto pratila i obrađivala Udba, tko je u Hrvatskoj radio. Svi su bili špijuni, udbaši, kosovci. Pratili su sami sebe.

Uvaženi pisac komentara, čije ime namjerno ne spominjem, odrastao je u nekakvoj drukčijoj državi. Zna li on da je i danas pod prismotrom obavještajne službe, da i danas u Hrvatskoj postoje špijuni i doušnici, da cijeli taj aparat štiti i čuva državu od unutrašnjih i vanjskih neprijatelja.

Pa, i Tuđman je, pri stvaranju demokratske hrvatske države, među prvim zadacima, osnovao obavještajnu službu. Uostalom, kakva bi to država bila da nema svoje špijune.

Gospodinu koji je napisao komentar s puno gorčine i pjene na ustima, mogu samo poručiti – zar je zaboravio koliko je hrvatskih novinara pratila „demokratska“ obavještajna služba. I još nešto. Zna li on da bi obavještajne službe trebale znati za sve te basnoslovne krađe i pljačke koje se i danas dešavaju u Hrvatskoj.

I da ne dužim, tom piscu komentara, na kraju ću reći – crvena boja, to je hrvatska boja. Ako je zaboravio, neka pogleda hrvatski grb i zastavu. Prepuni su crvene boje.

Autor: Vladimir Pajtlar

najčitanije