Bezveznjaci se tuku, a oni drugi samo vole hrvatski novac

sisakportal-hr

261020211635281037.jpeg

Dok ankete tvrde kako dobar dio Hrvata nije imao za „uskršnju košaricu“, novine nas obasipaju idiotskom viješću kako su se nekakvi Tony i Jacques posvadili. Pa, zamislite, skoro su se i potukli. Bože moj, nisu valjda upotrijebili šake u međusobnom obračunu. Čitava nacija bi završila na promatranju u Vrapču ili Popovači da su se ta dvojica bezveznjakovića pomlatila, onako muški, šamar tebi, šamar meni.
Tko su ta dvojica? Čitam komentare ispod velikih novinskih izvješća, normalni se ljudi pitaju isto što i ja – tko su ta dvojica. Onaj debeljko baš i izgleda kao napuhanac, a onaj drugi – bilo bi bolje da šuti, pa čak i da ne pjeva. Da sam neka faca na televiziji, imena te dvojice napuhanaca bila bi zauvijek skinuta s programa.

[pro_ad_display_adzone id=”8958″]

Razmišljajući ovih dana o ljudima koji „vole Hrvatsku“ (o tome sam već pisao), ne izlazi mi iz glave slučaj o nekakvom Kristijanu koji je za devet mjeseci rada (i to vrlo lošega rada) u državnoj banci (HBOR), dobio 300.000 kuna otpremnine. Neka mu se nađe. Uostalom, ništa nije ukrao, o isplati te goleme love, piše u njegovom ugovoru, kojega je (zamislite) potpisao ministar financija. Mijenjaju toga Kristijana jer ne valja, ne zna raditi, svi se na njega žale, a kada odlazi na neko drugo mjesto daju mu izdašnu lovu. I to novac o kojemu prosječni radnik može samo sanjati.
I sabornici se nećkaju o prijedlogu da se kažnjava neopravdano izbivanje sa sjednica. Opet su oni iznad zakona, propisa, uostalom, iznad lijepoga ponašanja. Njima je sve dozvoljeno, pa čak i Karamarku i Kerumu da skoro nikada ne dođu na zasjedanje uvaženoga doma. Jedan od njih obilazi (kao stranački predsjednik) svoju bazu, a drugome je ispod časti da sjedi u klupama sa svojim kolegama.
Jedino što ne ignoriraju je lova. Novac svakoga mjeseca kapne, a oni vole Hrvatsku. Toliko je vole da bez srama troše ono što nisu zaradili.

Autor: Vladimir Pajtlar

najčitanije