Turbo vulkanski blues

sisakportal-hr

261020211635290666.jpeg

Zagrebački hard rock bend Vulkan predstavio je videospot za aktualni single “Turbo blues”.
Redatelj i snimatelj spota je Davor Kalaica, dok je za montažu bio zadužen Matija Pavlić.
Pjesma “Turbo blues” govori o vezi koja se raspada zbog različitih pogleda na život, a istovremeno, to je i glasni protest protiv mainstreama, ne samo po pitanju glazbe, već i po pitanju prevladavajućih vrijednosti u društvu.

Vulkan čine tri iskusna rock glazbenika i veliki prijatelji – Zlatan Ćehić Ćeha (ex Divlje jagode), Mario Zidar (ex Prljavo kazalište) i Robert Jurčec Muha (Rockheads), a dečki su oko sebe okupili, sad već značajnu publiku – ljubitelje žestokog rocka svih generacija!

Bend je nedavno svirkom u Hard Placeu proslavio objavljivanje svog istoimenog debitantskog albuma u izdanju Dallas Recordsa.
Prvi album najavili su singlovi „Ja nisam tvoj“, „Lud napaljen“ i „Turbo blues“, koji su otkrili da bend svoju karijeru želi izgraditi na kvalitetnoj bazičnoj rock svirci, prepoznatljivim riffovima i kvalitetnim tekstovima.

”Mi inače naše pjesme radimo po jednostavnom principu. Uvijek imamo čovjeka koji predloži priču uz glazbu ili obratno, a mi se više bavimo disciplinim sviranja, odnosno estetskom stranom glazbe u rock&blues formi. Rock ‘n’ roll priče su uvijek jednostavne i u principu uvijek dodiruju neke priče iz svakodnevnog života. Uglavnom ostavljamo slušatelju prostora da doživi pjesmu na svoj način,“ kaže Zlatan Ćehić-Ćeha.

Pjesme s albuma snimljene su uživo u studiju, bez dodatnih nasnimavanja i ušminkavanja, kako bi se postigla sirovost i iskrenost kojoj bend teži od samog početka, a što i publika na live nastupima prepoznaje i cijeni.

najčitanije