Svijet je naš

sisakportal-hr

261020211635292018.jpeg

Novi videospot Moskve za pjesmu “Svijet je naš”, snimljenu u suradnji Ivanom Dečakom, jednim od trenutno najpopularnijih hrvatskih rockera, premijerno je prikazan u petak 23. svibnja.

Šareni voćni videospot nastao je spontano pred kamerom redateljice Kristine Barišić u kastavskom studiju G.I.S., istog poslijepodneva u kojem je Ivan Dečak snimao svoje dionice pjesme.

“Dok je Ivan provodio vrijeme pred mikrofonom, u susjednoj prostoriji nam je Kristina davala upute kako postaviti scenu za spot. Nakon puno glupiranja i valjanja po voću, spustila je klapu zaključivši kako je uspjela uhvatiti neopterećenu i zaigranu atmosferu koja je vladala u studiju,” kazao je Vladimir Tomić, osnivač benda i autor pjesme “Svijet je naš”.

Za produkciju pjesme zaslužan je Matej Zec (Let 3, Morso).

Vladimir Tomić, autor pjesama i gitarist, bend je pokrenuo 2010. godine, a osim njega bend čine pjevačica Tamara Dorčić, bubnjar Ivan Ujević i basist Sanjin Perić kojem je ovo prva pjesma koju je snimio s Moskvom. Bend njeguje specifičan gitarski pop zvuk na tragu noise junaka kao što su My Bloody Valentine, Sonic Youth, kao i modernih psihodeličnih britanskih bendova poput Horrors, Placebo, Gossip ili američkih hard rock heroja Black Keys.

Hvaljeni debi album “Poligraf” objavili su 2012. za Dallas Records, a zahvaljujući samo pozitivnim kritikama, “Poligraf” ih je već u samom početku plasirao u A ligu hrvatske rock scene.

Nasljednik Poligrafa najavljen je za jesen, a sudeći prema reakcijama publike i kritike na novi single i spot, svijet bi doista ove godine mogao postati njihov!