Sisačka jazz bubnjarka Lada Obradović u Netflixovoj seriji “The Eddy” i na pratećem soundtracku!

db

251020211635206378.jpeg

Novi soundtrack “The Eddy: Songs by Glen Ballard and Randy Kerber from the Netflix original series” prati popularnu Netflixovu seriju u kojoj ulogu ima i jazz bubnjarka Lada Obradović iz Siska. Ponudu za ulogu je, kaže, dobila prije dvije godine te je nakon odrađenog glumačkog castinga primila potvrdu kako je dobila ulogu Katarine, bubnjarke benda The Eddy:

“Pripreme su počele par mjeseci prije snimanja a samo snimanje je započelo u svibnju 2019. godine i završilo sredinom listopada, tako da sam veliki dio 2019. godine provela u Parizu. Na seriji su radili stotine ljudi od kojih su i četiri vrhunska redatelja Alan Poul, Damien Chazelle, Houda Benyamina i Laila Marrakchi, dva skladatelja Glen Ballard i Randy Kerber, od kojih sam naučila puno o glazbi i svijetu filma, te kako spojiti to dvoje, ponajviše svirkom uživo na setu, što je bilo jedno od zanimljivijih izazova s kojima sam se do sada susrela.”

Radnja serije se odvija u multikulturalnom, modernom Parizu. Nekoć slavni jazz pijanist Elliot Udo (ANDRÉ HOLLAND) je suvlasnik kluba “The Eddy” u kojem vodi kućni band u kojem je pjevačica njegova djevojka (Joanna Kulig) s kojom svako malo prekida. U bandu su uz nju i Ladu Obradović još i: basist Damien Nueva Cortes, saksofinist Jowee Omicil, Ludovic Louis na trubi i Randy Kerber na klaviru.

Pjesme su pisane posebno za seriju, a potpisuju je vrhunski glazbenici Glen Ballard i Randy Kerber. Album uključuje i obrade St. Vincent (“The Eddy”) i Jorje Smith (“Kiss Me in the Morning”).

Od ukupno 20 originalnih pjesama suvremenog jazza, 16 su snimke uživo iz prvih osam epizoda serije. Uz njih, na albumu su još i četiri studijske snimke na kojima gostuju Jorja Smith, St. Vincent and Julia.

najčitanije