Počelo glasanje za nagradu Porin!

db

261020211635272319.jpeg

Započeo je prvi krug glasanja za 23. glazbenu nagradu Porin i u narednih tjedan dana više od 1200 Porinovih glasača birat će svoje favorite u 35 kategorija.
Ove godine zabilježen je porast u broju prijava u odnosu na prošlu godinu, što potvrđuje činjenicu da je riječ o središnjem događaju naše glazbene scene i najprestižnijoj hrvatskoj glazbenoj nagradi. Prvi krug glasanja za nominacije završava 7. veljače u ponoć. Za trajanja prvog kruga glasanja glazbena zajednica će od ukupno 1515 prijava raspoređenih u 35 kategorija izabrati po tri skladbe ili albuma, osim za kategorije Album godine i Pjesma godine gdje će, kao i lani, birati njih pet.
Najviše prijava ima u kategoriji Pjesma godine za koju je prijavljeno 175 skladbi te će glasači ponovno imati veliki izazov odabrati svoje favorite. Veliki je interes i za kategoriju Album godine za koju su prijavljena 73 albuma pa ostaje za vidjeti tko će zaslužiti ovogodišnje nominacije.
Za koga su se odlučili glasači Porinova biračkog tijela te tko su nominirani glazbenici bit će poznato 15. veljače, a objavit će se na svečanoj ceremoniji proglašenja nominacija.

najčitanije