MOJA GLAVA, MOJA PRAVILA

Parni valjak objavio novu pjesmu, imaju i novog pjevača!

Parni Valjak Feat. Igor Drvenkar Photo By Dinko Čvorić Doringo

Parni valjak potvrdio je nagađanja o novom pjevaču ovog legendarnog benda. Predstavljamo Parni valjak feat. Igor Drvenkar!

Parni valjak objavio je novu pjesmu ‘Moja glava, moja pravila’. Nakon dugih nagađanja tko bi mogao preuzeti mikrofon ovog legendarnog benda i službeno je potvrđeno kako je novi pjevač Igor Drvenkar.

 

 

Prelomili smo svoje dileme, nastavljamo dalje, jer bez sviranja nemamo svrhu. Aki će duhom uvijek biti prisutan u nama, a u Igoru smo prepoznali izvrsnog čovjeka s kojim krećemo u novu avanturu”, poručuju članovi benda i potvrđuju nastavak svoje aktivnosti.

 

 

„Objavljujemo novu pjesmu ‘Moja glava, moja pravila’. Pjesma je nastala prije nekoliko mjeseci i tražila je svoj glas. I u kadru se pojavio Igor Drvenkar. Mi nismo znali čovjeka, ali nas je oborio energijom, glasom i pristupom i jednostavno smo rekli – to je to. Idemo dalje, otvaramo novo poglavlje“, rekao je Husein Hasanefendić Hus.

 

Glazbu i stihove za novi singl “Moja glava, moja pravila” potpisuje Husein Hasanefendić Hus, autor bezvremenskih pjesama Parnog valjka koje su odgojile generacije slušateljica i slušatelja. Pjesma je nastala prije nekoliko mjeseci, tražila je svoj glas i u kadru se pojavio upravo Igor Drvenkar, koji je svojom energijom, pristupom i glasom osvojio simpatije članova benda.

 

Riječ je o jednom od najboljih mladih vokala koji je oduševio javnost svojim izvedbama u showu A-strana te u mjuziklima “Ljepotica i zvijer” i “Jesus Christ Superstar”, a sada je pred njim jedno novo poglavlje: “Zamislite situaciju da se iz publike odjednom nađete na bini, uz najveći bend na ovim prostorima. Svako jutro se štipam kako bih se uvjerio da ovo nije neki san i svjestan sam odgovornosti koju ova ulogu nosi” poručuje Igor.

 

Kreativan videospot djelo je zagrebačkog fotografa i redatelja Dinka Čvorića – Doringa, uz tim kojeg čine Davor Batisweiler (dodatna kamera), Marija Cvitanović (styling) i Ivana Šimunić (make up). U atmosferi koja vlada u spotu, članovi benda odaju jasnu poruku da su na okupu, sviraju te u njima ima još inspiracije.

 

Uz glazbene prijatelje i vjernu publiku, Parni valjak je prošle godine s dva dostojanstvena koncerta “Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći…Aki”, održana 26. ožujka u zagrebačkoj Areni, a zatim 25. lipnja u pulskoj Areni, odao počast svom prijatelju i frontmenu Akiju Rahimovskom. Bili su to jedni od najemotivnijih koncerata u povijesti hrvatske glazbe, kojima se tada slavio život Akija, legendarnog frontmena koji je zadužio cijelu glazbenu scenu svojim impresivnim vokalom i nevjerojatnom energijom.

 

Bend koji je obilježio gotovo pola stoljeća regionalne glazbene povijesti ulazi u novo poglavlje, jer kako i sami potvrđuju, bez sviranja jednostavno ne mogu. Nova autorska pjesma prvi je korak te avanture. Singl “Moja glava, moja pravila” feat. Igor Drvenkar objavljen je u izdanju Croatia Records te od ovog četvrtka, 23. ožujka, dostupan na svim regionalnim radijskim postajama i streaming servisima, dok je videospot objavljen na YouTube kanalu benda.

 

foto: Dinko Cvoric-Doringo

 

najčitanije