Kako će izgledati vaš 70.rođendan? Nova pjesma i spot Ide Prester govori baš o tome

70

Živimo u doba nezdrave paranoje od starosti. U panici smo od bora, lažemo o godinama, stariji ljudi su u tom svijetu terora mladosti zanemareni, nevidljivi, pogotovo žene.

 

„Htjela sam pokazati kako divan i ispunjujuć može biti život u starijoj dobi. Starost nije sramota, već privilegija. Nadam se da će moj 70. rođendan izgledati kao onaj opisan u pjesmi“, kaže Ida.

 

Pjesmu ‘70’ sama je napisala (tekst i glazbu), a u aranžmanu joj je pomogao njen dugogodisnji suradnik Matej Koncan Klemar. U spotu glume isključivo dame 60+.

„Tražila sam gospođe s iskrom u očima i pune životne strasti“, priča Ida.

U ulogama je naša poznata manekenka Zvona Vučković, influencerica 50+ Jadranka Olivari Jirsak (Oliva Style), glumica Ksenija Marinković, glumac Borko Perić, zagrebačka street style ikona Djurdja Anotolović, dizajnerica interijera Lila Jurić i brojne druge.

 

Ida otkriva da joj je ovo bio jedan od najzabavnijih spotova koji je ikad snimila, ali priznaje da je naišla i na malenu poteškoću.

 

„Zainatila sam se da u spotu vrtim hula hop, da budem kao Grace Jones, koju spominjem u pjesmi. Ispalo je puno teže nego što sam mislila!! Vježbala sam tri tjedna da ga uspijem pokrenuti. Al’ si mislim, ako ga Grace može vrtiti cijelu pjesmu sa svojih 70 godina, uspjet ću ja valjda dovoljno dugo za jedan kadar.“  Spot je režirala Hani Domazet, a snimio Urh Pirc.

 

 

Foto: Marina Uzelac

najčitanije