Nagrade Grammy 2022: Batiste osvojio 5 kipića, Foo Figtersi dominirali rock kategorijom

Grammy.com

U nedjelju je u Las Vegasu održana 64. dodjela nagrada Grammy. Najveći favorit ovogodišnje dodjele bio je Jon Batiste, jazz pijanist i R&B umjetnik, koji je prošle godine osvojio Oscara za soundtrack za animirani Pixarov film „Soul“, nominiran je za čak 11 Grammyja, uključujući u dvije glavne kategorije. Batiste  se zadnjih godina izdignuo kao glas socijalne pravde i prosvjeda. Njegov album „We Are“ nominiran je za album godine, a singl Freedom za snimku godine. Album „We Are“ proglašen je za najbolji album, a inspiriran je pokretom „Black Lives Matter“.

Osim Batista, velik broj nominacija imali su i Justin Bieber, koji je bio nominiran u 8 kategorija, kao i Doja Cat. Billie Eilish, koja je prije tjedan dana osvojila i Oscara za najbolju originalnu pjesmu „No Time To Die“, imala je sedam nominacija. Lady Gaga i Tony Bennett imali su šest nominacija za album „Love for Sale“.

 

Grammyja za najbolju novu umjetnicu osvojila je 19-godišnja Olivia Rodrigo. Silk Sonic, duo u kojem se nalaze Bruno Mars i Anderson .Paak, osvojio je nagradu za pjesmu i ploču godine za svoj hit nadahnut sedamdesetima “Leave the Door Open”.

 

Foo Fightersi su dominirali u nagradama u rock kategorijama. Osvojili su tri Grammyja, a nagrade dolaze u posebnom trenutku. Krajem ožujka, iznenada je preminuo bubnjar Taylor Hawkins pa su se na dodjeli posebno prisjetili trenutaka jednog od najboljih bubnjara na svijetu.

Gledateljima se tijekom svečanosti obratio i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, pozivajući svijet da podrži Ukrajince “na bilo koji način”.

 

 

Foto: Grammy.com

najčitanije