Billie Eilish objavila „No Time To Die“, tematsku pjesmu novog filma o Jamesu Bondu!

db

261020211635209817.jpeg

Sredinom siječnja stigla nam je potvrda kako će novu tematsku pjesmu za nadolazeći film o Jamesu Bondu kreirati i izvesti Billie Eilish, a upravo danas, mjesec dana kasnije, svjetlo dana ugledala je naslovna „No Time To Die“.

Grammyem nagrađena glazbenica pjesmu je napisala sa svojim bratom Finneasom, a sa svojih netom navršenih 18 godina ponovno je ispisala glazbenu povijest. Naime, Billie je ovime ujedno postala i najmlađa izvođačica u povijesti franžize filmova o tajnom agentu 007 koja potpisuje i izvodi tematsku pjesmu. Također, oboje su se ovime pridružili elitnom društvu glazbenih imena koja su imala čast stvoriti „James Bond“ pjesmu; svoje doprinose do sada su dali Paul McCartney, Madonna, Tina Turner, Adele, Sam Smith…

Uz Billie i Finneasa, koji je zaslužan i za produkciju pjesme, „No Time To Die“ produkcijski potpisuje i Stephen Lipson, dok su orkestralne aranžmane kreirali Hans Zimmer i Matt Dunkley, a za gitarsku dionicu zaslužan je Johnny Marr! Pjesmu će uživo izvesti 18. veljače na BRIT Awards ceremoniji dodjele glazbenih nagrada, a u tom nastupu pridružit će im se već spomenuti Hans Zimmer i Johnny Marr!

„Nevjerojatno je biti dio ove priče“, otkrila je Billie Eilish u najavi „No Time To Die“ pjesme te nadodala: „Velika je čast dobiti priliku snimiti tematsku pjesmu za ovakav kultni film. Ako mene pitate, filmovi o Jamesu Bondu su najkul franšiza filmova koja postoji“. Svoje dojmove o ovoj prilici otkrio je i Finneas: „Iskreno, napisati ‘Bond pjesmu’ je nešto o čemu smo sanjali čitav život. Ne postoji kultnije spajanje filma i glazbe od ovoga, prisjetimo se samo ikonskih „Goldfinger“ i „Live And Let Die“! Zaista smo sretni što imamo ovu priliku.“

Globalna glazbena dominacija započeta 2019. debi-albumom „WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?“, za Billie Eilish se nastavlja i u ovoj godini. Prvi korak započet je na nedavnoj dodjeli nagrade Grammy, gdje je pobijedila u čak 5 kategorija, te također ispisala povijest – pobjedivši u sve četiri „glavne“ kategorije, postala je najmlađa osoba i glazbenica do sada kojoj je to pošlo za rukom.

Mlada i talentirana glazbenica inspiracija je mnogima te se od samih početaka pojavljivanja na glazbenoj sceni, 2016. godine, isticala kao „glasnogovornica“ svoje gen-z generacije. Prvu pjesmu „Ocean Eyes“ objavila je putem Soundclouda, kada je imala svega 14 godina i doslovce preko noći zaokupila pažnju publike te se korak po korak zajedno s bratom Finneasom, koji je zaslužan za produkciju njenih pjesama, izgradila u jedno od vodećih glazbenih imena današnjice.

„No Time To Die“ je jubilarni 25. po redu film o Jamesu Bondu, a u svjetska kina stiže početkom travnja ove godine. Daniel Craig se po peti put nalazi u ulozi Tajnog agenta 007, dok glavnog negativca igra Oscarom nagrađeni Rami Malek.

notimeodie

najčitanije