Bluzy Threesome na korak do Memphisa!

db

Bluzy Threesome.jpeg

Bluzy Threesome su sisački četveročlani bend i rođeni su na prvi april. Neizmjerno vole humor, ali unatoč prethodnoj rečenici nisu šala niti slučajnost. Da teško industrijsko mjesto radnje na izdisaju može izroditi melankolični glazbeni senzibilitet nije nikakvo čudo s obzirom na to da su bluesom odgajani gledajući jedan od ponajboljih blues i jazz festivala u zemlji, onaj upravo u našem gradu na tri rijeke.

Bluzy Threesome osvojili su prvo mjesto na Croatian Blues Challengeu 2019., a ta im je pobjeda dala priliku natjecati se na International Blues Challenge 2020. u Memphisu, najvećem svjetskom blues natjecanju!
Kampanja je u tijeku, pomozite. Hvala!!!

Crowdfunding kampanja

U svojih tek nešto više od šest mjeseci postojanja odlučili su suvereno zavladati brojnim binama u Hrvatskoj i regiji šireći tako ljubav prema blues i rock glazbi. Stjecali su prijatelje od Paga do Krapine, od Beograda i Novog Sada do Prnjavora i Gradiške u BiH. Modne revije i polumaratoni te blues kampovi i brojni pubovi, ne zaboravljaju ni jednu od njihovih četrdesetak svirki. Ponosni su na vezu s publikom koju su na svima od tih mjesta stekli, a naročito vole što su nekima od njih ukrali srce malo jače pa se na njihove opetovane pozive uvijek rado vraćaju. Pobjeda na blues natjecanju znači im mnogo, ne samo zato što se dive domaćim imenima koja su im tamo bila konkurencija, nego i zato što to svjedoči da se snovi zaista ostvaruju nakon puno truda i ljubavi. Time naoružani pripremaju se i za Memphis gdje se natječeu na najvećem svjetskom blues natjecanju. Do tada upotpunjuju autorske radove novim materijalima i ostaju vjerni svom specifičnom načinu izvođenja postojećih blues klasika. Blues on!

Bluzy Threesome su:

Antonija Kihalić nije samo vizualno središte s kojim sve počinje i završava, nego i27- godišnji vokal koji je sve samo ne uobičajen. U svega tri godine aktivnog bavljenja glazbom, glasom je očaravala publiku sve od televizijskih talent natjecanja pa do bina koje je s raznim ranijim bendovima dijelila s ozbiljnim imenima poput Lele Kaplowitz, Dadom Topićem i Alenom Svetopetrićem. „Baršunast“ je najčešći opis koji drugi pripisuju njezinom vokalu, a glazbena prilagodljivost ju je vodila kroz razne glazbene izričaje. Srca je počela slamati s petrinjskim bendom Forte u žestokom stilu na motorijadama, dok s Kazališnim bendom grada Siska, koji sačinjavaju i neki članovi poznatog nam hrvatskog benda Zvijezde, redovno pohodi VG blues, rock & country festival. S Petrinjcima ALF je promovirala hrvatsku kulturu i umjetnost u Luksemburgu, a s reggae bendom Regulje je nastupila i kao predgrupa S.A.R.S.-u. U blues rock vodama se snalazi kao riba u vodi pa je Bluzy Threesome onaj dom kojeg je tražila i identet u koji se izdefinirala.

Augustin Dovranić je bas gitara ovog benda i njegov put je sasvim logičan kad se uzme u obzir da je izdanak peteročlane glazbene obitelji u kojoj je svatko svirao drugačiji instrument. Svoj 14-godišnji staž s bas gitarom u ruci i vokalom za mikrofonom započeo je u autorskom sastavu Bekslep. Kvalitetnih sedamgodina je predvodio taj prog/alt rock bend nastupajući što samostalno, što kao predgrupa slavnim imenima kao što su S.A.R.S. i LET3. Da je u životu plovio klasičnim sisačkim putem najrazličitijih underground neistraženih glazbenih dragulja potvrđuje i to da je jedno vrijeme bio posvećen i tin whistleu. Tim glazbalom je pokazao da zna zapaliti publiku poznatim irskim klasicima u bendu The Pint. Bas gitari se ponovno zakleo na ljubav u sisačkom rock cover bendu Pristojni Jeleni. U Bluzy Threesomeu je od samog početka, s prepoznatljivim brkom kao neizostavnim dijelom vizualnog identiteta.

Juran Strmecky možda ima samo 23 godine, ali gitarom vlada kao da svira pred publikom barem dvostruko toliko, jer je taj instrument centar njegovog života kojeg je formalno odlučio proučiti pohađajući osnovnu i srednju glazbenu školu. Ovaj wunderkind najčešće je spominjan u kontekstu sviranja kojim daje počast svojim glazbenim uzorima (Bonamassa, Clapton, Page). Nije mu strana ni bas gitara, bubnjevi, a ni klavir. Prošao je kroz tribute bend za Doorse, The Six Moonshiners i Regulje gdje se družio s Antonijom i reggae zvucima. Angažiran je i da prati Senku Bulić u sklopu predstave „Dream of Life“ gdje njezina uloga Patti Smith od svake predstave pravi mini rock koncert. Juran u apsolutnom smislu živi od žičanog glazbala kojeg toliko voli – profesorskim poučavanjem drugih. Noći su mu, pak, rezervirane za probe koje sav svoj sjaj pokazuju kad ovaj gitarist radi ono što najbolje zna – zavodi publiku svojim hipnotizirajućim sviranjem.

Matej Smiljanić je još jedan mladi glazbenik u sastavu benda koji impresionira svojim glazbenim stažem i projektima. Njemu je mjesto prepustio prvi bubnjar Kristijan Tipura. Matej ima 24 godine i čak je polovicu svog života posvetio bubnjevima. Naobrazbu zahvaljuje bubnjarskim majstorima poput Roberta Jambrušića, Dinka Lupisa i Igora Kotala Pigilija. Na samom početku zanat je brusio sa sisačkim rokerima Pištolj na gumene metke koji su naposlijetku odnijeli pobjedu na HGF-u 2012., a sa svojim današnjim kolegama se susretao kroz The Doors tribute band i Regulje. Od istaknutijih imena s kojima je bubnjao valja spomenuti One Dread i Inside My Casket. Najveći staž je, pak, odradio u višestruko nagrađivanom bendu Rolin Humes koji ne samo da je imao čast dijeliti pozornicu s glazbenicima koji iza sebe imaju Grammy, nego broji i troznamenkasti broj nastupa diljem našeg i sjevernoameričkog kontinenta. S bluesom je Matej ljubav započeo nedavno, sudjelujući u triu Ašpergerov Sindrom, da bi svoju novu simpatiju dodatno produbio s Bluzy Threesomeom pobjeđujući na Croatian Blues Challengeu baš kao što je to prije pet godina učinio s Rolin Humesima. Mogao bi se naviknuti.

Croatian Blues Challengeu
International Blues Challenge

najčitanije