Blagdan Band, novo okupljanje legendarnih rockera

sisakportal-hr

271020211635294901.jpeg

Ukoliko netko još ne zna, Blagdan Band čine živuće legende riječke rock scene; članovi Let3, En Face i bivšeg Laufera:
Alen Tibljaš, Miro Vidović, Sandro Bastiančić, Zoran Prodanović Prlja i Vlado Simcich Vava, a u ovoj postavi djeluju još od 1992. godine.

Povodom izlaska albuma nazvanog “ŽIVIO ALBUM”, Blagdan Band pripremaju odličnu energičnu svirku u jednom od trenutno najaktualnijih klubova u Zagrebu, a vjerojatno i u cijeloj Hrvatskoj – u VINTAGE Industrial Baru. Koncertna promocija albuma održat će se u petak, 28. veljače!
Bit će to sjajna prilika za poslušati live izvedbe svih pjesama s albuma.
Uz zagarantiranu dobru atmosferu i dobro društvo u klubu Vintage te, naravno, domaći super-bend, ovaj petak će biti pravi blagdan!

Povodom izlaska albuma i koncertne promocije Blagdan Band su odlučili počastiti publiku još jednim singlom.

U izvedbi Blagdan Banda, pjesma ”20th Century Boy” snimljena je uživo u klubu Hard Place, a nalazi se na albumu nazvanom ”Živio album!” koje je od nedavno dostupan i na policama Dallasovih dućana!
Uz ”20th Century Boy” (u originalu pjesmu potpisuje Marc Bolan, a izvodi T. Rex) na albumu se nalazi još 9 pjesama iz različitih perioda rock glazbe unatrag četiri desetljeća.

U opisu pjesama s albuma, Blagdan Band za njihovu verziju pjesme ”20th Century Boy” kaže da je ”paklena verzija Bolanova klasika 20th Century Boy, s jednim od najubojitijih gitrarskih rifova ikada snimljenih!”

Singl, kao i ostatak materijala na albumu, zajednički su producirali Matej Zec i Vava, u studiju GiS Kastav.