U prometnoj nesreći ozlijeđeno šest putnika

nn

Jučer, 23. kolovoza oko 19 sati, u mjestu Papići, općina Sunja, 23-godišnjak je bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,86 promila, upravljao osobnim automobilom Opel Kadet na kojem su se nalazile nepripadajuće splitske registracijske oznake. Zbog neprilagođene brzine vozilom je sletio u odvodni kanal i udario u postavljenu tablu biciklističke rute.

Uz vozača se u vozilu nalazilo još sedam putnika te su šestero njih, petero djece u dobi jedne do 11 godina i 23-godišnjakinji, u sisačkoj Općoj bolnici utvrđene lake tjelesne ozljede, dok 66-godišnja putnica nije ozlijeđena.

Kako je 23-godišnjak recidivist, odnosno višestruki počinitelj prometnih prekršaja, uhićen je te će tijekom dana uz optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti doveden na nadležni prekršajni sud.

Tijekom očevida prometne nesreće također je utvrđeno da Opel nije registriran te da se na njemu nalaze nepripadajuće registracijske pločice koje su od 23-godišnjaka oduzete te će protiv njega biti podnijeta i kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave.

najčitanije