Traže se očevici dviju prometnih nesreća na petrinjskom području

nn

Djelatnici županisjke policijske uprave trebaju vašu pomoć oko dvije prometne nesreće koje su se dogodile nedavno na području županije.

Prošlog ponedjeljka, 7. kolovoza oko 10.45 sati, nepoznati je vozač upravljao s nepoznatim vozilom kolnikom Ulice Ante Starčevića kroz mjesto Mošćenica u smjeru Siska te je dolaskom kod kbr. 138, uslijed nepropisnog pretjecanja, desnim bočnim dijelom vozila (najvjerojatnije retrovizorom) udario u lijevu ruku 27-godišnjeg biciklista koji se biciklom kretao u istom smjeru. Uslijed udara biciklist je pao na kolnik te je zadobio lake tjelesne ozljede, dok se vozač koji je prometnu nesreću skrivio, vozilom udaljio u nepoznatom smjeru, a da ozlijeđenom biciklisti nije pružio pomoć, niti je pozvao i sačekao djelatnike policije.

U petak, 11. kolovoza oko 11.30 sati, nepoznati je vozač upravljao nepoznatim vozilom kolnikom Sisačke ulice u Petrinji u smjeru Siska te je dolaskom kod benzinske postaje INE, uslijed nepropisnog kretanja vozilom prešao na prometnu traku za kretanje vozila iz suprotnog smjera gdje je udario u prednji dio mopeda registracija SK 201-HK, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 29-godišnji vozač, a koji je u kočenju zajedno s mopedom pao na kolnik i zadobio lake tjelesne ozljede. I ovaj se vozač, koji je skrivio prometnu nesreću, vozilom udaljio u nepoznatom smjeru, a da ozlijeđenom mopedisti nije pružio pomoć, niti je pozvao i sačekao djelatnike policije.

Policijski djelatnici mole očevice ili druge osobe koje imaju bilo kakvih saznanja o ovim prometnim nesrećama (npr. registracijsku oznaku područja, broj registracijske pločice, boju vozila, marku i tip vozila ili je tko vidio-prepoznao vozača i sl.), da se jave u najbližu policijsku postaju ili osobno u Policijsku postaju Petrinja u Ulici Ivana Mažuranića 5a, odnosno na brojeve telefona: 044/560-510 ili na 192, telefaksom 044/560-500 ili putem emaila pp.petrinja@mup.hr.

najčitanije