Sletio s ceste i udario u drvo...tuđim autom

nn

U ponedjeljak, 14. kolovoza, oko 21.40h, u Frankopanskoj ulici u Glini, na štetu 28-godišnjaka počinjeno je kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne tvari. Naime, nepoznati je počinitelj neovlašteno odvezao osobni automobil VW Golf sisačke registracije, kojeg je oštećeni ostavio parkiranog i otključanog s ključem u kontakt bravi. Oko 22.05h u Runjaninovoj ulici u Glini nepoznati je s Golfom skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom, na način da je izgubio nadzor nad vozilom i udario u drvo, nakon čega se pješice udaljio, a vozilo na kojem je nastala šteta od oko 5000 kuna, ostavio na mjestu događaja. Od oštećenog je zaprimljena kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja zbog spomenutog kaznenog djela, a također mu je uručeno izvješće o počinjenom prekršaju temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama budući da nije zaključao vozilo i ključeve uzeo sa sobom.

U cilju sprječavanja i smanjenja ove vrste kaznenih djela, iz županisjke policijske uprave građanima savjetuju poduzimanje sljedećih mjera:
Vozilo parkirajte na vidljivom i po mogućnosti čuvanom parkiralištu
Ne ostavljajte vrijedne stvari kao što su torbe, novčanici, mobiteli i slično na vidljivim mjestima unutar vozila
Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu
Zaključajte osobno vozilo kada ga ostavljate čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva
Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima
Prtljagu stavljajte u vozilo neposredno prije putovanja
Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika
Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora
Ako imate mogućnost, izvucite audio i video opremu iz vozila
Uključite alarmni uređaj

Također, ovim putem policijski djelatnici pozivaju vozače da budu oprezni kad im nepoznate osobe nude pomoć na odmorištima uz autocestu ili ih upozoravaju na navodni kvar na vozilu jer se može raditi o pokušaju kradljivaca koji uglavnom operiraju u paru da ih udalje od vozila i na taj način pokradu.

najčitanije