Samo za vikend policija zabilježila 284 prekršaja

imp

Od petka do nedjelje, od 21. do 23. listopada, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provedene su pojačane aktivnosti usmjerene na nadzor prometovanja bicikla, mopeda i motocikla. Tijekom ovih mjera kontrolirana su ukupno 723 vozila, od toga 607 osobnih automobila, 82 teretna automobila, 23 bicikla, osam mopeda, dva autobusa i jedan motocikl. Utvrđena su ukupno 284 prekršaja, od kojih 23 prekršaja vozača ciljane skupine bicikla, mopeda i motocikla.
Na području Siska je evidentirano najviše prekršaja i to 14, po četiri prekršaja evidentirana su na području Kutine i Novske te jedan prekršaj na Području Hrvatske Kostajnice. Od ciljanih su se prekršaja po četiri odnosila na vožnju pod utjecajem alkohola te upravljanje vozilom bez upaljenih svjetala, dok se po jedan prekršaj odnosio na nepoštivanje ograničenja brzine, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje tehnički neispravnim vozilom itd.
Također sa subote na nedjelju, 22./23. listopada, na području svih policijskih uprava, pa tako i na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, provedene su pojačane aktivnosti na suzbijanju prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Aktivnosti su prvenstveno bile usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili droga, prekršaja nepoštivanja brzine i nekorištenje sigurnosnog pojasa, uz posebni naglasak na korištenje pojasa na stražnjim sjedalima.
Tijekom ovih pojačanih aktivnosti na našem je području utvrđeno ukupno 35 ciljanih prekršaja, od kojih najviše prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa kod odraslih osoba, njih 13, zatim 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja tehničke neispravnosti vozila, jedan prekršaj nepoštivanja brzine te sedam ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

najčitanije