Policija tijekom vikenda zabilježila više požara

mradenovic

Policijska uprava Sisačko – moslavačka zabilježila je tijekom ovog vikenda  čak deset požara. U subotu, 27. listopada oko 6 sati ujutro, na drvenoj kući 64-godišnjeg vlasnika u mjestu Slovinci, općina Sunja, uslijed djelovanja toplinske energije peći na kruta goriva došlo je do zagrijavanja dimovodne cijevi, kojom je prilikom nagorio dio zida i krova kuće. Požar su ugasili vatrogasci DVD-a Staza, a šteta se procjenjuje na oko 5000 kuna. Istoga dana, oko 9 sati u Sisačkoj ulici u  Petrinji 21-godišnja žena je pored drva složenih uz kuću bacila pepeo iz peći, u kojemu je bilo žara, te je došlo do samozapaljenja drva i rastapanja dijelova ormarića za struju, koji se nalazio na kući. Požar su ugasili petrinjski vatrogasci.

Iz PU upozoravaju kako početkom sezone grijanja, zbog nepažnje ili lošeg održavanja lako može doći do požara. Dolaskom hladnijih dana, s nižim temperaturama povećava se opasnost od moguće pojave požara, eksplozije ili trovanja ugljičnim monoksidom. Na poveznici možete pronaći savjete kako bi se izbjegle posljedice.

Također na sunjskom području, u mjestu Greda Sunjska, u nedjelju je oko 10 sati izbio požar na drvenoj staji 60-godišnjeg vlasnika, kojeg su ugasili pripadnici DVD-a Sunja i DVD-a Gradusa Posavska. Staja je u potpunosti izgorjela, kao i motorna pila i moto kultivator te drva za ogrjev koja su se nalazila u unutrašnjosti. Vlasnik štetu procjenjuje na oko 20.000 kuna. Prilikom požara sa staje je u susjedno dvorište pao komad ploče i oštetio prednje vjetrobransko staklo na osobnom automobilu.

Zabilježeno je i šest požara suhe trave i niskog raslinja, tri u subotu i tri u nedjelju. Tri požara izbila su na području Siska, dva na petrinjskom, a jedan na području Lekenika te niti u jednom nije bilo materijalne štete.

najčitanije