Ovaj tjedan dvije preventivno represivne akcije u prometu

mradenovic

Iz Postaje prometne policije Sisak najavili su kako će ovaj tjedan provoditi dvije preventivno-represivne akcije u prometu. Prva će se provesti  14.travnja,  a bit će usmjerena na nadzor teretnih motornih vozila i autobusa.

Drugu akciju najavili su za dan kasnije, 15.travnja, kada će pojačano nadzirati bicikliste.

„Apeliramo na sve sudionike u prometu, posebno na pješake da obraćaju pozornost na vrstu prometne površine po kojoj se kreću (prometne trake bilo koje namjene, biciklističke trake, biciklističke staze i sl.) te da se prilikom stupanja na kolnik prethodno uvjere da to mogu učiniti na siguran način, da se prilikom kretanja kolnikom kreću što bliže rubu kolnika na način kojim ne ometaju i ne sprječavaju promet vozila, te u vrijeme smanjene vidljivosti i noću koriste svjetliju odjeću kako bi bili više uočljiviji drugim sudionicima u prometu. Vozače isto tako molimo da prije poduzimanja bilo kakve radnje vozilom u prometu prethodno uvjere da istu mogu izvršiti bez opasnosti i ugrožavanja drugih sudionika u prometu, te da brzinu svog vozila prilagode stanju i uvjetima na kolniku“, poručuju iz Postaje prometne policije te dodaju kako su vidljivi i nedostatci razine prometne kulture vozača bicikla koji se prvenstveno odnose na vožnju biciklom po nogostupu, nepropisnom i neopreznom vožnjom preko obilježenih pješačkih prijelaza, prolaska kroz crveno svijetlo, vožnje u suprotnom smjeru i sl.

Također apeliramo na sve sudionike u prometu da obrate pozornost na označene i neoznačene opasnosti koje su nastale nakon potresa i opasnosti koje prijete od istih.

najčitanije