Građani dragovoljno predali minskoeksplozivna sredstva i oružje

mradenovic

251020211635199934.jpeg

Jučer, 7. travnja, građanin je policiji u Sisku dragovoljno predao minskoeksplozivna sredstava i to 6,2 kilograma eksploziva, 35 komada detonatorskih kapisli, dva komada elektrodetonatorskih kapisli i dva metra sporogorećeg štapina koje je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Istoga dana, u mjestu Bestrma na sunjskom području građanin je pronašao ručnu bombu koju je s mjesta događaja izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Danas, 8. travnja građanin je policiji u Sisku dragovoljno predao automatsku pušku, poluautomatsku pušku, 30 komada streljiva i dva spremnika za automatsku pušku. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, ovi građani neće snositi sankcije.

Zahvaljujemo svim savjesnim građanima što su se pridružili akciji „Manje oružja-manje tragedija“ te dragovoljno predali oružje i druga eksplozivna sredstva. Pozivamo i građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija predaju policiji. Također molimo građane koji slučajno pronađu bilo kakvo eksplozivno sredstvo ili oružje da ga ne diraju, već odmah pozovu policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

najčitanije