Gvozd: Policijskom akcijom spriječena daljnja proizvodnja i promet drogama, a pretragom pronađeno i oružje

mradenovic

251020211635196982.jpeg

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave sisačko moslavačke su u suradnji s Policijskim službenicima Policijske postaje Gvozd proveli opsežno kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 49, 48 i 46 godina s područja Zagrebačke županije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i prometa drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Naime, sumnja se da su prvoosumnjičeni 49-godišnjak i drugoosumnjičeni 46-godišnjak u vremenskom razdoblju od srpnja do 9. listopada, na uređenoj zemljišnoj parceli, na području Gvozda, zasadili, uzgojili i pobrali 141 stabljiku indijske konoplje visine od 68 do 191 cm, dok je za uzorkovanje i testiranje bio zadužen trećeosumnjičeni 48-godišnjak, koji je također s prethodno navedenima obilazio nasad s ciljem proizvodnje i nezakonitog stavljanja u promet navedene droge.

oruzjeTemeljem naloga Županijskog suda u Sisku, jučer, 10. listopada, na području Gvozda je obavljena pretraga obiteljske kuće i pratećih gospodarskih objekata koje prvoosumnjičeni koristi te su pronađene tri puške od kojih je jedna rastavljena, pištolj, po četiri spremnika za pištolj i pušku, drveni kundak i 1338 komada raznog streljiva.

Protiv 48-godišnjaka i 46-godišnjaka bit će podnijete kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet dogama“ dok je po dovršenom kriminalističkom istraživanju 49-godišnjak uz kaznenu prijavu u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

najčitanije