Alkoholiziranost i brzina u prometu

mradenovic

Policijski službenici ovoga su vikenda zabilježili nekoliko slučajeva vožnje pod utjecajem alkohola. Na petrinjskom području zaustavili su, a potom i zadržali u prostoriji policijske postaje, 47-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,26 promila. Na prekršajni sud noćas je doveden i 35-godišnji recidivist, odnosno višestruki počinitelj prometnih prekršaja,  koji je upravljao pod utjecajm alkohola od 2,45 promila.  Uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na sud.

Na području Hrvatske Kostajnice, u mjestu Rosulje, zaustavljen je osobni automobil sisačkih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,66 promila upravljao 20-godišnjak. Budući je postojala opasnost da će nastaviti s vožnjom, određeno mu je zadržavanje u posebnoj prostoriji policijske postaje.

Ovoga je vikenda , na autocesti A3 Zagreb – Lipovac, zaustavljen osobni automobil marke Audi, kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 177 km/h upravljao 34-godišnji slovenski državljanin. Zbog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine izdan mu je obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

najčitanije